Ljubičasta zona menja sve ostale, duži parking u centru BG

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će uvođenjem nove, ljubičaste zone za parkiranje u Beogradu, ostale zone biti produžene.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.12.2018.

10:13

Ljubičasta zona menja sve ostale, duži parking u centru BG
Foto: Thinkstock

Nikodijević je za Prvu TV objasnio da će ljubičasta zona služiti za polučasovno parkiranje uglavnom u okolini velikih garaža.

Crvena zona do sada je omogućavala parkiranje od jedan sat, a to će biti produženo na sat i po, u žutoj će period zadržavanja biti tri sata, a u zelenoj četiri.

Nikodijević je kazao da je jedan od ključnih prioriteta za gradsku vlast obezbeđivanje dovoljno prostora za parkiranje, zbog čega će se graditi i četiri nove podzemne javne garaže.

Za jednu od njih, na Studentskom trgu, već je izdata građevinska dozvola i trebalo bi da u koncesionom aranžmanu njena izgradnja počne u martu ili aprilu sledeće godine, kaže Nikodijević.

"Podzemna garaža ispod ulice Kneza Miloša počeće da se gradi u sklopu rekonstrukcije same ulice, a ona će početi kada završimo Bulevar Vudro Vilsona i Savsku, kako bi omogućili alternativni saobraćaj", navodi Nikodijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: