Srbija

Utorak, 20.11.2018.

21:09

"Ne postoji magičan štapić, moramo inovirati ono što radimo"

Ne postoji magični štapić, ni jedinstveno rešenje, ali moramo inovirati i konstantno meriti ono šta radimo ukoliko želimo da opstanemo na današnjem tržištu.

Izvor: B92

Foto: Zorana Milidrag

Ovo je zaključak koji nam je prenela Zorana Milidrag (ko- osnivač E commerce Asocijacije Srbije) sa Foruma "The new frontier of retail: e-nnovation" održanog 20. Novembra 2018. U Badenu u Švajcarskoj.

Zorana je na poziv E commerce Asocijacije Švajcarske prisustvovala Forumu na kome su govorili predstavnici kompanija kao što su Google, Paypal, Microsoft, Philip Morris, Coop, Facebook, HP, The North face, Barilla, DHL.
Foto: Zorana Milidrag
Celokupni program Foruma bio je usmeren ka merenju uspešnosti investicija bilo da su one usmerene ka retail, e commerce ili se prožimaju kroz celokupni omni channel.

Vreme koje je moguće držati pažnju novijih generacija je za poslednjih 10 godina palo sa 49 sekunde na 3 sekunde, prema rečima Moritz Dickfeld-a iz Googla i zato moramo imati jasan plan na koji način da dodjemo do naših potrošača, povežemo ih sa našim proizvodom i na kraju uspemo da im prodamo željeni proizvod.
Foto: Zorana Milidrag
“Poseban naglasak većine predavača bio je na ideji i kreativnosti kompanija u načinu na koji pristupaju svojim kupcima kroz digitalne kanale. Ukoliko ne postoji dobra ideja ni jedna tehnološka inovacija i automatizacija neće imati pravi efekat kako za retail, tako ni za e commerce kupca. Upravo je kreativan način korišćenja digitalnih kanala i analitike veliki potencijal koji mogu da razviju trgovci u Srbiji i da iskoriste sve trenutne mogućnosti e commerce infrastrukture. U narednim godinama, sa razvojem svesti o digitalnoj ekonomiji, očekujemo da trgovci u Srbiji budu u potpunosti u korak sa svim svetskim trendovima u e-novaciji”, zaključila je Zorana Milidrag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: