"Auto-put od gline i blata, gradimo iznova Ub-Lajkovac"

Beograd -- Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da se intenzivno popravlja šteta i ponovo se gradi deo auto-puta od Uba do Lajkovca.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije M.Mirčetić
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije M.Mirčetić

Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infastrukture, nada se da će do kraja godine u saobraćaj biti puštena 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11.

"Čuvena deonica iz njive u njivu, na koju je potrošen ogroman novac u iznosu od 100 miliona dolara, pravljena je od blata i gline i, nažalost, taj put moramo da gradimo ispočetka u dužini od 2,5 kilometra", rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Ona je istakla da će krivična prijava biti proširena na sve one koji su odobravali da se koristi loš materijal, pa danas imamo oštećen put koji nije u funkciji.

"Ko je kriv odlučiće Tužilaštvo za organizovani kriminal i odgovorni će to objašnjavati policiji i tužilaštvu, a ne meni. Inženjeri i firme angažovane na ovoj deonici rade danonoćno da, ne samo poprave, već ponovo izgrade put, pošto sa svakim kopanjem nailaze na blato i glinu. Neko je odobrio da se loši materijali ugrade, ali time neka se bavi tužilaštvo, naše je da učinimo da put bude operativan", izjavila je Mihajlovićeva.

Srbija

strana 1 od 274 idi na stranu