Nemci snimaju stanje, veoma zainteresovani za srpsku firmu

Nemačka privredna delegacija zainteresovana za partnerstvo sa pirotskim Tigrom obišla je tu kompaniju.

Srbija

Izvor: B92, plusonline.rs

Četvrtak, 13.09.2018.

09:00

Nemci snimaju stanje, veoma zainteresovani za srpsku firmu
Foto: Thinkstock

Gosti iz Minhena, Roland Šimek i Roland Majer, sa svojim saradnicima, u ime nekoliko nemačkih kompanija, koje su usko poslovno povezane, podrobno su razgledali proizvodne pogone pirotskog Tigra, prenosi lokalni plusonline.

Da su gosti iz Nemačke veoma zainteresovani za proizvodni asortiman kompanije Tigar dovoljno svedoči i detaljno razgledanje Fabrke “Obuća”, “Tehnička guma”, “Valjara” i “Hemijski proizvodi”.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da bi strateško partnerstvo sa Nemcima učvrstilo poziciju Tigra na evropskoj privrednoj sceni , a sam Pirot i zaposleni u Tigru dobili bi na sigurnosti i bržem privrednom razvitku.

Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije Tigar ocenjuje da je poseta namačkih investitora od izuzetnog značaja. Videli su kompaniju u kojoj su, uprkos poznatim finansijskim problemima, raspoloživi kapaciteti maksimalno upošljeni. Radi se u tri smene a 70 odsto proizvoda završava u inostranstvu.

Utisci privrednika iz Nemačke su, kako se može čuti, impresivni. Asortiman proizvoda je raznolik i veoma zanimljiv. Potrebno je da se utisci slegnu, razmotri finansijsko stanje i onda donesu odluke o partnerstvu, izjavili su u najkraćem nemački biznismeni, Roland Šimek i Roland Majer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: