Vučić zove: Pogledajte stan, 118 EUR - a ostaje vaš FOTO

Vojnik koji se useli u stan od 67 kvadratnih metara, mesečno će plaćati ratu od 118 evra mesečno, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

18:24

Vučić zove: Pogledajte stan, 118 EUR - a ostaje vaš FOTO
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

"Ni za dvostruko veći novac ne možete da iznajmite takav stan, a ostaje u vašem vlasništvu", rekao je Vučić, koji je sa premijerkom Anom Brnabić obišao "ogledni stan" iz državnog projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti u naselju "Zemunske kapije".

"Hvala Ani i Vladi što su razumeli značaj ove inicijative", rekao je Vučić i dodao da je znao da će deo ljudi sa skepsom da posmatraju ovaj projekat.

Vučić je zamolio sve da obiđu ovaj stan koji će biti dostupan za pripadnike vojske, policije i bezbednosno-informativne agencije.

"Da vide petoslojnu stolariju, parkete, izolacione materijale od 40 centimetara, da vide da je sve po visokim standardima, a po ceni manjoj od tržišne", objasnio je Vučić.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
"Možete da vidite stan od 67 kvadrata, i vojnik koji uđe mesečno će plaćati ratuod oko 118, 119 evra", rekao je Vučić, dodajući da zgrade koje pored zida neki drugi investitor dokazuju koliko se Srbija razvija.

Vučić je zamolio i da se razmotri mogućnost da isto ponude medicinskim sestrama, lekarima i mladim bračnim parovima.

On je rekao da mora i da istakne jednu stavr, a zbog koje će mnogi da se ljute na njega:

"Država Srbija mnogo ulaže u vojnike i ne možemo da dozvoilimo da neki tajkun ponudi pare i uzme ga tokom noći."

Vučić je rekao i da ko uzme stan ne može posle da ode i bude telohranitelj nekom tajkunu, imaće obavezu koliko mora da ostane i radi.

"Siniša, nadam se da možeš da pomogneš Ani da nađemo rešenje za sve - da se izgrade stanovi za medicinske sestre i lekare", rekao je Vučić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će biti izgrađeno 1.578 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u prvoj fazi izgradnje.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Jeftini stanovi će se prodavati po subvencionisanoj ceni od najviše 500 evra po metru kvadratnom, u šta je uključeno komunalno opremanje.

Ukupno će do 2020. godine biti izgrađena 5.203 stana.

U prvoj fazi realizacije projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti do 2020, čija je vrednost procenjena na 64,35 miliona evra, biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu.

Od ukupno 5.203 stana, izgradnja 1.578 stanova iz prve faze počinje krajem avgusta, najpre u Nišu ili u Kraljevu.

Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe.

Površina ovih stanova kretaće se od maksimalno 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: