Prevencija 10

29.04.2024.

19:23

Stručnjak upozorio na ovu obuću: "Udobne su, ali mogu izazvati tumor" VIDEO

Podijatar Paul je objasnio zašto neće uskoro kupiti ovu obuću, koja može doneti više štete nego koristi.

Izvor: net.hr

Stručnjak upozorio na ovu obuću: "Udobne su, ali mogu izazvati tumor" VIDEO
Lysenko Andrii/Shutterstock

Podeli:

Podijatar Paul otkrio je tri vrste obuće koje nikada ne bi obuo, a popularne mekane i lagane patike visoko su na njegovoj listi najgore obuće, prenosi San.

Paul redovno deli svoje savete na društvenoj mreži TikTok. Tako je nedavno na istoj pojasnio pratiocima zašto ovu obuću izbegava u širokom luku.

"Ove patike napravljene su da vam prianjaju na stopala. One vam mogu stisnuti nožne prste i uzrokovati probleme poput neuroma, vrste tumora koji možete dobiti u stopalu", rekao je u videu.

Još jedan razlog zašto je Paul protiv ovakvih patika je taj što su premekane.

"Vaše stopalo mora više da radi. Mogu da vam budu lagane i udobne, ali kasnije tokom dana  vaše stopalo je zapravo umornije", pojasnio je on.

Paul je takođe upozorio na japanke i istakao da one mogu da dovedu do krivljenja nožnih prstiju, a opomenuo je i da su cipele, poznate kao salonke, loše.

"Ne mrzim sve štikle jer je potpetica dugačka oko četiri centimetra u redu za većinu ljudi, Ali štikle imaju tako tanku podlogu. Moja koleginica je nedavno pala i slomila stopalo, tako da je veliki rizik od povreda. Jesu li štikle vredne toga?", pitao je.

@paulthepodiatrist Stepping out for a walk? Remember to always put your feet first and avoid wearing these three shoes #fypsg #lifestyle #fashion #footcare #footpain #podiatrist ♬ Epic Music(863502) - Draganov89

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: