Ponedeljak, 04.06.2018.

18:24

Vučić zove: Pogledajte stan, 118 EUR - a ostaje vaš FOTO

Vojnik koji se useli u stan od 67 kvadratnih metara, mesečno će plaćati ratu od 118 evra mesečno, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Vuèiæ zove: Pogledajte stan, 118 EUR - a ostaje vaš FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

dok

pre 5 godina

Ma nek država uredi sistem, da svi imaju kupovnu moć da kupe po tržišnim uslovima.......dajte da radimo i zaradimo.
Dajte da deca vide i da se trude, a ne da im uzor budu farme,zadruge.
...ohh

123

pre 5 godina

Ovo je nestvarno. Država, od novca privatnika, gradi stanove za pojedine profesije koje inače primaju platu iz budžeta. To je, čist, ali čist komunizam.

Gledajte samo sad kad se isti ti stanovi nadju u oglasima posle godinu dana, po cenama nešto nižim od tržišnih. Samo gledajte kad vojak kupi stan za 500eur kvadrat, a proda ga za 1.100 eura.

Ne znam samo kako na ovakav potez i ponudu reaguje neka komisija EU ili neko telo za slobodno tržište...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Reziel, 4. jun 2018 20:58)

Da, ali srbinu je drag komunizam jer je živeo lepo. A nije dovoljmno obavešten da je komunizam zbog ovakvih stvari propao. On misli da su neke tajne kapitsalističke vlade srušile komunizam i nametnule kapitalizam, a u stvari stotine miliona pobegoše od tog istog komunizma glavom bez obzira. Zašto? Zato što su znali šta će se desiti. Zato ste i dobili minuse.

Mikloš

pre 5 godina

A koliko vi plaćate stan, gospodine Predsednice. Da li znate koliko porodice u Srbiji plaćaju stan, gospodine Predsednice? Da li ste čuli za radnike iz privatnog sektora, gospodine Predsednice?

123

pre 5 godina

Izvinite sto pitam, a kada ćemo mi normalni građani koji se bavimo zapravo pravim poslom moći da dobijemo ovakve uslove za kupovinu stana?
Pošto većina koja radi u državnoj službi veze nema sa ovim gradom i to vojsci ili policiji hvata zjala po ceo dan, pa eto zanimalo me kada će nešto biti omogućeno za ljude bez veza i kombinacija, čiji su roditelji izumrla srednja klasa?

Hvala unapred.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Građanin drugog reda a Beograđanin, 4. jun 2018 18:59)

Nikada. Vaše generacije su glasale za Slobu, vaši roditelji su se divili besmislenom komunizmu. Sad je Kosovo Srbija, a baš i nije. E zato zarađujemo ispod 400e i ne možemo da kupimo stan. Patrotizam dolazi uz visoku cenu.

srb

pre 5 godina

..od plate mi ide odbijanje za plate drugih...neka i treba, državne su firme.
..ali po čemu su on i njegova porodica bolji od moje porodice da ja kupujem po 1100e a oni upola jeftinije?
budimo posteni, dokle vise demagogije...

Vladimir

pre 5 godina

Cena kvadrata niza od tržišnih? Pa zar juče Ana ne reče malinarima da samo tržište određuje cene i da se država ne može u to mešati! Ccccc

Dejan Milovanovic

pre 5 godina

Proci ce i oni kao i mi stanari u ulici Patrijarha Joanikija.Doci ce strani investitor i kupiti nase pripadajuce javne parkinge (oko 200).Sve legalno i po zakonu.A mi nemamo gde da parkiramo osim da stalno budemo u Lidlu i kupujemo.Sramota da vas bude sto lazete oficire.Penzionisani oficiri vam ne trebaju zato ste nam i ukrali parkiraliste.U ugovorima imamo koriscenje parkinga.Ali ceracemo se.Nicija nije gorela do zore.U pravu je Americki ambasador nema vladavine prava.Ovo je klasican primer Divljeg Zapada.Nas bi na privremeni parking(citaj rezervat)a zauzvrat da nam daju ogledalce.Sramota i za Nemacku kompaniju koja je morala da zna da su javni parkinzi.Samo treba da znaju da kada kupite "kradenu " robu,snosicete posledice.Unistice nam oko trideset stabala koji su fabrike kiseonika.Od zelene povrsine koja je urbanisticki uredjena napravice haos.Pa valjda je javni interes gradjana uvek iznad interesa privatnih kompanija.Vidikovac mala je klasican primer nelegalne gradnje na legalan nacin.Kao da su slusali predsednika.Radili po danu,izlazi policija,kompletni idijoti drugi put,sve moguce gradske sluzbe.Sve legalno do granice sa Madjarskom.

Vojnik

pre 5 godina

Ja kao vojnik sa platom od 300e ne mogu plaćati stan 120e, pri tom da ceo život u zgradi živim sa uniformisanim komšijama kao u kasarni... Mnogo dobrih kuća se može uzeti na kredit sa tom ratom.
Hvala predsedniče, ali nemoj mi ti obezbeđivati povoljan stan k'o Boga te molim!

Lars

pre 5 godina

Cekajte malo, sto su vojnici u prednosti nad ostatkom stanovnistva!? Da se razumemo, od ovoga nema nista kao i od ostalih bajki vladajuce garniture ali cak ni princip i ideja nisu normalni. Zasto ja moram da placam kvadrat po trzisnoj ceni a vojnik ne? Nemam nista protiv ljudi koji rade tamo ali zar nemaju vec benificiran staz, po kojoj to logici su oni prioritet? Ako su socijalna kategorija onda dajte iste uslove svima koji zaradjuju malo. Ova drzava nije za ljude, nije ni cudo sto su je svi malo sposobniji napustili. Ostali smo samo mi zgadija da glodjemo koske do smrti i gu imo zivce, povraca mi se vise od svega. Ko god podrzava ovo a ima pristup internetu i daljinski upravljac nije normalan.

A uplate

pre 5 godina

A sta cemo mi, kojima je drzava 30, 40 godina oduzumala od plate doprinos za stanbeni fond, a od te iste drzave ni kvadratni CM stanbene povrsine nismo dobili!!! Gde su te nase uplate i zasto nam to drzava ne kompenzuje na odgovarajuci nacin? Drzava sukcedor tj pravni naslednik preizima ne samo imovinu, novcana srefstva... vec i sve obaveze i dugove koje je ta predhodna drzava imala. Zasto to niko ne pokrece!!!

s..nikolić

pre 5 godina

Skoro pedeset godina se većinom služim nemačkim jezikom i mogu skromno reći da manje pravim pravopisne i gramatičke greške u odnosu na botove !
Valjda voda zaslužuje pismenije simpstizere i sadržajnije komentare !
Zapnite malo !
A sad ponovo o temi :
Stan od 65 kvadratna metra po opisu košta najmanje 40.000 evra !!
Ako je kamata samo 2% već imamo osnovicu od 40.800 evra koji su za otplatu !
Nakon prve godine i uplaćenih 1.440 evra za naplatu ostane 38.560 evra !!
U drugoj godini ostatak duga sa samo 2% kamate je ca.39.300 evra !

Sad vi botine nastavite da računate

petar

pre 5 godina

A razliku do trzisne cene placam ja od poreza raznoraznih koje mi razrezujete na ono sto uspem da zaradim i sacuvam jer ja nikakve vajde od te vojske i policije ne vidim, pravna drzava ni na vidiku.
A onda kada mi treba lekar idem privatno jer ne mogu da cekam mesecima i nemam nikakvu kombinaciju, kada me neko prevari i ne plati moram da angazujem advokata jer "pravna drzava Srbija" ne garantuje sigurnost imovine...
I vi se jos hvalite time?? Samo negujete sirotinjski mentalitet, da se nesto dobije, to je vazno, tako mozete da vladate bacajuci zrnevlje. Ne trebaju vama sposobni koji stvaraju nesto i misle svojom glavom... mozda samo da vam placaju poreze.

Reziel

pre 5 godina

Ovo je nestvarno. Država, od novca privatnika, gradi stanove za pojedine profesije koje inače primaju platu iz budžeta. To je, čist, ali čist komunizam.

Gledajte samo sad kad se isti ti stanovi nadju u oglasima posle godinu dana, po cenama nešto nižim od tržišnih. Samo gledajte kad vojak kupi stan za 500eur kvadrat, a proda ga za 1.100 eura.

Ne znam samo kako na ovakav potez i ponudu reaguje neka komisija EU ili neko telo za slobodno tržište...

pseudo_slucajno

pre 5 godina

Nemam komentar na ovo. Voleo bih da znam manje pa da verujem ovom coveku. 118*360 meseci=42480e sa kamatom na 30 godina.
kvadrat sa kamatom 634e za stan od 67 kvm. Ako je kvm 500e znaci banka zaradjuje 8980 na kreditu od 30 god.
Nerealno i nemoguce osim ako se ne pojavi neka ortacka ekipa koja ce da pozajljuje novac sa manjim interesom od banaka.

GuyFawkes

pre 5 godina

Straobalno... Covek se javno sprda sa narodom. A ovaj mu (narod) i dalje aplaudira. Ima jedna slika Save Sumanovica, zove se "Pijana ladja". Ko je kapetan, jasno je. A i mornari.

Gdin Trajkovic

pre 5 godina

Ne treba drzava da gradi, ni Veliki Brat da moli Anu i Sinisu da se ispomazu medjusobno u toj gradnji, niti treba da obmanjune sirotinju obecanjima o stanu za 118 eura... Jedino sto treba jeste da stvori uslove da gradjanin, svojim radom, moze da kupi stan po normalnoj, trzisnoj ceni... pa ma ko da ga gradi... Drzava ne treba ni da gradi, ni da pomaze, ni da donira (uzgred, sto bi jeftin stan dobio neko sa jednom strukom, a neko drugi, sa nekom drugom strukom, ne?)

Kazi ti, Gazda, Ani i Sinisi da naprave uslove, da kao svuda u normalnom svetu, covek moze da kupi stan od svog rada, a ne od Tvoje dobre volje...

P. S.
Izvinjavam se Ani i Sinisi, sto ih samo uzgred pominjem, ali valjda je i njima jasno da se oni nista ne pitaju... dok ih Gazda ne "zamoli"...

Sasa

pre 5 godina

Vucicu sta cemo sa izbeglicama u kolektivnom centru Varna kod Sapca? Izgradili ste im kucice od tridesetak kvadrata na lokacijama koje nisu prethodno bile dogovorene, takodje "poklonili" zemljiste koje se ne nalazi u njihovom vlasnistvu, a moraju da placaju zakup zbog toga, dok sa druge strane mogu da otkupe montazne kuce izgradjene od novca koji je donirala EU? Otkad se Vucicu donacija mora vracati? Po definiciji donacija jeste bespovratna pomoc. Da bi citaocima bilo jasnije: Donirani su milioni za konacno resavanje stambenog pitanja izbeglih sa teritorija danasnje Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Dogovoreno je da svaka porodica dobije po pet ari placa na kojem ce biti izgradjene montazne kuce po sledecem sistemu - Prvi clan dobija 20, drugi i treci po 10 kvadrata, a cetvrti pet. Nista od toga se nije dogodilo, vec prethodno navedeno. Strpali su u 30 kvadrata (kvadraturu su racunali sa spoljnje strane) porodice od tri i vise clanova. Sramota!

Petar Nikolic

pre 5 godina

Ogledni stan? Ko li ovo sve smišlja? Koliko taj iz marketinške agencije treba da bude kreativan da smisli ovako nešto. Zaslužili su svaki dinar. Ogledna penzija, to je sledeće.

Hmh...

pre 5 godina

Da je ovo istina, onaj čemernik što je uložio u privatnu izgradnju i čeka profit, mogao bi samo da skače sa Pupinovog mosta. On dao cenu od 1300 evra po kvadratu plus pdv (što je najmanje 500 evra mesečna rata na 20 godina, za 70 kvadrata), a Vučić obećao ratu od 118 evra. I na koliko je kredit, na 3 veka? Ako će "tajkun" tako lako da kupi vojnika, to nije problem tajkuna, nego države... Sutra će ga kupiti neki neprijateljski tajkun, pa šta ćemo onda, predsedniče? Kad zbog stana obrne Miga na naše jedinice... Koje takođe nemaju stan... Sreća pa je sve to demagogija, neće tamo biti ni s, a kamoli stanovi. 500 evra kvadrat je 35 hiljada stan. A tu rata ne može da bude 118 evra, pa da dubiš na glavi. To je 1400 evra godišnje, odnosno 30 godina plaćanja najmanje, i to bez kamate. Ajd sad da uvežemo džaba zemlju, ukinute takse i doprinose, jeftin i kvalitetan stan bez učešća i banku bez kamate. Nema šanse, druže predsedniče.

Totti

pre 5 godina

"Siniša, nadam se da možeš da pomogneš Ani da nađemo rešenje za sve - da se izgrade stanovi za medicinske sestre i lekare", rekao je Vučić.

Siniša može da pomogne, ima iskustva sa stanovima u Bugarskoj.

Aca

pre 5 godina

Ako realno sagledam situaciju vojnik nam ne treba uopste. Bolje dati ovakvu ponudu lekarima inzinjerima i visoko strucnom kadru od kojih srbija ima koristi.

Zoran

pre 5 godina

Jupiii a nas ostale, od kojih se puni i pravi budžet ko be. Smisli način kako da uzmeš još od privrede pa da daješ ljudima na državnim jaslama. Oni su naravno najbitniji.

Opop

pre 5 godina

Gde je stan? Koliko dugo će se plaćati oko 118, 119 eura? Šta znaci to ogledni stan? Koliko još planiraju da ih naprave i kako će rangirati kandidate? Kako znamo da je ispod tržišne cene? Da li je zemljište poklonjeno i takse oprostene ili je sve plaćeno regularno, a opet cena niza? Mnogo pitanja na koja demagog po običaju ne daje odgovor i koja izbegava jer ogoli istinu. Super je imati ovakve stanove i dati ih pod uslovom, ali se isto tako sećam da je i 2000ih gradjeno slično na NBGD pa su na kraju svi placali tržišnu cenu iako su se mlatili po raznim konkursima. Em platili tržišnu cenu em ne mogu da prodaju stan.

Građanin drugog reda a Beograđanin

pre 5 godina

Izvinite sto pitam, a kada ćemo mi normalni građani koji se bavimo zapravo pravim poslom moći da dobijemo ovakve uslove za kupovinu stana?
Pošto većina koja radi u državnoj službi veze nema sa ovim gradom i to vojsci ili policiji hvata zjala po ceo dan, pa eto zanimalo me kada će nešto biti omogućeno za ljude bez veza i kombinacija, čiji su roditelji izumrla srednja klasa?

Hvala unapred.

srle

pre 5 godina

Kakva demagogija : da dodje neki tajkun i da nam uzme vojnika.. Pre će neki kriminalac da potkupi policajca ko i sto rade al to ne smes da pominjes.. Tajkunima bas treba vojska, sto da nece drzavni udar da izvrse ili vojni puč?

Jankela

pre 5 godina

A zasto nema rang liste? Tjst zasto je nece biti? Tako je Mihajlovic izjavila pre 10ak dana ili manje... To mene koji imam suprugu koja ne radi i 2 deteta stavlja u istu poziciju kao nekog ko je momak a nema reseno stambeno pitanje, u isti rang sa penzionerima snaga bezbednosti, (jer su i njih ukljucili)... sve mi mirise da ce kao i uvek do sada biti namestanja i prevara na pretek.

dragan

pre 5 godina

Sramota. Date im 30% prosečno veće plate nego ostalim budžetskim korisnicima pa onda još i stan sa ratom 118€. Kakvu poruku šaljete medicinarima, prosvetarima? Dokle više nekima majka a nekima maćeha. Ako vama zdravstveni radnici nisu potrebni pa ih tako ponižavate to treba otvoreno i reći.

Sreta

pre 5 godina

Ovo je ogroman korak i pravi put. Pripadnici vojske i policije ovoga puta imaju malu prednost, ali je dobara odluka da se sa ovom akcijom nastavlja kada su u pitanju i drugi profili, medicinski radnici, prosfetari i ostali.

s..nikolić

pre 5 godina

Liče na društvo iz ulice koje se između sebe oslovljava imenima ili nadimcima !
Inače sa 120 evra mesečno možeš ga otplaćivati 40 godina !! Pod uslovom da kvadrat košta 500-600 evra i računajući kamatu na cenu stana !!

Peca

pre 5 godina

A mi ostali mozemo da pocrkamo kao podstanari...Koga briga za nas koji nismo vojska i policija???Bitno da se obezbede poluge vlasti a svi ostali neka crknu...

Sreta

pre 5 godina

Ovo je ogroman korak i pravi put. Pripadnici vojske i policije ovoga puta imaju malu prednost, ali je dobara odluka da se sa ovom akcijom nastavlja kada su u pitanju i drugi profili, medicinski radnici, prosfetari i ostali.

Totti

pre 5 godina

"Siniša, nadam se da možeš da pomogneš Ani da nađemo rešenje za sve - da se izgrade stanovi za medicinske sestre i lekare", rekao je Vučić.

Siniša može da pomogne, ima iskustva sa stanovima u Bugarskoj.

GuyFawkes

pre 5 godina

Straobalno... Covek se javno sprda sa narodom. A ovaj mu (narod) i dalje aplaudira. Ima jedna slika Save Sumanovica, zove se "Pijana ladja". Ko je kapetan, jasno je. A i mornari.

Lars

pre 5 godina

Cekajte malo, sto su vojnici u prednosti nad ostatkom stanovnistva!? Da se razumemo, od ovoga nema nista kao i od ostalih bajki vladajuce garniture ali cak ni princip i ideja nisu normalni. Zasto ja moram da placam kvadrat po trzisnoj ceni a vojnik ne? Nemam nista protiv ljudi koji rade tamo ali zar nemaju vec benificiran staz, po kojoj to logici su oni prioritet? Ako su socijalna kategorija onda dajte iste uslove svima koji zaradjuju malo. Ova drzava nije za ljude, nije ni cudo sto su je svi malo sposobniji napustili. Ostali smo samo mi zgadija da glodjemo koske do smrti i gu imo zivce, povraca mi se vise od svega. Ko god podrzava ovo a ima pristup internetu i daljinski upravljac nije normalan.

Peca

pre 5 godina

A mi ostali mozemo da pocrkamo kao podstanari...Koga briga za nas koji nismo vojska i policija???Bitno da se obezbede poluge vlasti a svi ostali neka crknu...

Vojnik

pre 5 godina

Ja kao vojnik sa platom od 300e ne mogu plaćati stan 120e, pri tom da ceo život u zgradi živim sa uniformisanim komšijama kao u kasarni... Mnogo dobrih kuća se može uzeti na kredit sa tom ratom.
Hvala predsedniče, ali nemoj mi ti obezbeđivati povoljan stan k'o Boga te molim!

Petar Nikolic

pre 5 godina

Ogledni stan? Ko li ovo sve smišlja? Koliko taj iz marketinške agencije treba da bude kreativan da smisli ovako nešto. Zaslužili su svaki dinar. Ogledna penzija, to je sledeće.

Gdin Trajkovic

pre 5 godina

Ne treba drzava da gradi, ni Veliki Brat da moli Anu i Sinisu da se ispomazu medjusobno u toj gradnji, niti treba da obmanjune sirotinju obecanjima o stanu za 118 eura... Jedino sto treba jeste da stvori uslove da gradjanin, svojim radom, moze da kupi stan po normalnoj, trzisnoj ceni... pa ma ko da ga gradi... Drzava ne treba ni da gradi, ni da pomaze, ni da donira (uzgred, sto bi jeftin stan dobio neko sa jednom strukom, a neko drugi, sa nekom drugom strukom, ne?)

Kazi ti, Gazda, Ani i Sinisi da naprave uslove, da kao svuda u normalnom svetu, covek moze da kupi stan od svog rada, a ne od Tvoje dobre volje...

P. S.
Izvinjavam se Ani i Sinisi, sto ih samo uzgred pominjem, ali valjda je i njima jasno da se oni nista ne pitaju... dok ih Gazda ne "zamoli"...

Reziel

pre 5 godina

Ovo je nestvarno. Država, od novca privatnika, gradi stanove za pojedine profesije koje inače primaju platu iz budžeta. To je, čist, ali čist komunizam.

Gledajte samo sad kad se isti ti stanovi nadju u oglasima posle godinu dana, po cenama nešto nižim od tržišnih. Samo gledajte kad vojak kupi stan za 500eur kvadrat, a proda ga za 1.100 eura.

Ne znam samo kako na ovakav potez i ponudu reaguje neka komisija EU ili neko telo za slobodno tržište...

petar

pre 5 godina

A razliku do trzisne cene placam ja od poreza raznoraznih koje mi razrezujete na ono sto uspem da zaradim i sacuvam jer ja nikakve vajde od te vojske i policije ne vidim, pravna drzava ni na vidiku.
A onda kada mi treba lekar idem privatno jer ne mogu da cekam mesecima i nemam nikakvu kombinaciju, kada me neko prevari i ne plati moram da angazujem advokata jer "pravna drzava Srbija" ne garantuje sigurnost imovine...
I vi se jos hvalite time?? Samo negujete sirotinjski mentalitet, da se nesto dobije, to je vazno, tako mozete da vladate bacajuci zrnevlje. Ne trebaju vama sposobni koji stvaraju nesto i misle svojom glavom... mozda samo da vam placaju poreze.

s..nikolić

pre 5 godina

Skoro pedeset godina se većinom služim nemačkim jezikom i mogu skromno reći da manje pravim pravopisne i gramatičke greške u odnosu na botove !
Valjda voda zaslužuje pismenije simpstizere i sadržajnije komentare !
Zapnite malo !
A sad ponovo o temi :
Stan od 65 kvadratna metra po opisu košta najmanje 40.000 evra !!
Ako je kamata samo 2% već imamo osnovicu od 40.800 evra koji su za otplatu !
Nakon prve godine i uplaćenih 1.440 evra za naplatu ostane 38.560 evra !!
U drugoj godini ostatak duga sa samo 2% kamate je ca.39.300 evra !

Sad vi botine nastavite da računate

Aca

pre 5 godina

Ako realno sagledam situaciju vojnik nam ne treba uopste. Bolje dati ovakvu ponudu lekarima inzinjerima i visoko strucnom kadru od kojih srbija ima koristi.

Građanin drugog reda a Beograđanin

pre 5 godina

Izvinite sto pitam, a kada ćemo mi normalni građani koji se bavimo zapravo pravim poslom moći da dobijemo ovakve uslove za kupovinu stana?
Pošto većina koja radi u državnoj službi veze nema sa ovim gradom i to vojsci ili policiji hvata zjala po ceo dan, pa eto zanimalo me kada će nešto biti omogućeno za ljude bez veza i kombinacija, čiji su roditelji izumrla srednja klasa?

Hvala unapred.

Hmh...

pre 5 godina

Da je ovo istina, onaj čemernik što je uložio u privatnu izgradnju i čeka profit, mogao bi samo da skače sa Pupinovog mosta. On dao cenu od 1300 evra po kvadratu plus pdv (što je najmanje 500 evra mesečna rata na 20 godina, za 70 kvadrata), a Vučić obećao ratu od 118 evra. I na koliko je kredit, na 3 veka? Ako će "tajkun" tako lako da kupi vojnika, to nije problem tajkuna, nego države... Sutra će ga kupiti neki neprijateljski tajkun, pa šta ćemo onda, predsedniče? Kad zbog stana obrne Miga na naše jedinice... Koje takođe nemaju stan... Sreća pa je sve to demagogija, neće tamo biti ni s, a kamoli stanovi. 500 evra kvadrat je 35 hiljada stan. A tu rata ne može da bude 118 evra, pa da dubiš na glavi. To je 1400 evra godišnje, odnosno 30 godina plaćanja najmanje, i to bez kamate. Ajd sad da uvežemo džaba zemlju, ukinute takse i doprinose, jeftin i kvalitetan stan bez učešća i banku bez kamate. Nema šanse, druže predsedniče.

srle

pre 5 godina

Kakva demagogija : da dodje neki tajkun i da nam uzme vojnika.. Pre će neki kriminalac da potkupi policajca ko i sto rade al to ne smes da pominjes.. Tajkunima bas treba vojska, sto da nece drzavni udar da izvrse ili vojni puč?

A uplate

pre 5 godina

A sta cemo mi, kojima je drzava 30, 40 godina oduzumala od plate doprinos za stanbeni fond, a od te iste drzave ni kvadratni CM stanbene povrsine nismo dobili!!! Gde su te nase uplate i zasto nam to drzava ne kompenzuje na odgovarajuci nacin? Drzava sukcedor tj pravni naslednik preizima ne samo imovinu, novcana srefstva... vec i sve obaveze i dugove koje je ta predhodna drzava imala. Zasto to niko ne pokrece!!!

pseudo_slucajno

pre 5 godina

Nemam komentar na ovo. Voleo bih da znam manje pa da verujem ovom coveku. 118*360 meseci=42480e sa kamatom na 30 godina.
kvadrat sa kamatom 634e za stan od 67 kvm. Ako je kvm 500e znaci banka zaradjuje 8980 na kreditu od 30 god.
Nerealno i nemoguce osim ako se ne pojavi neka ortacka ekipa koja ce da pozajljuje novac sa manjim interesom od banaka.

dragan

pre 5 godina

Sramota. Date im 30% prosečno veće plate nego ostalim budžetskim korisnicima pa onda još i stan sa ratom 118€. Kakvu poruku šaljete medicinarima, prosvetarima? Dokle više nekima majka a nekima maćeha. Ako vama zdravstveni radnici nisu potrebni pa ih tako ponižavate to treba otvoreno i reći.

Sasa

pre 5 godina

Vucicu sta cemo sa izbeglicama u kolektivnom centru Varna kod Sapca? Izgradili ste im kucice od tridesetak kvadrata na lokacijama koje nisu prethodno bile dogovorene, takodje "poklonili" zemljiste koje se ne nalazi u njihovom vlasnistvu, a moraju da placaju zakup zbog toga, dok sa druge strane mogu da otkupe montazne kuce izgradjene od novca koji je donirala EU? Otkad se Vucicu donacija mora vracati? Po definiciji donacija jeste bespovratna pomoc. Da bi citaocima bilo jasnije: Donirani su milioni za konacno resavanje stambenog pitanja izbeglih sa teritorija danasnje Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Dogovoreno je da svaka porodica dobije po pet ari placa na kojem ce biti izgradjene montazne kuce po sledecem sistemu - Prvi clan dobija 20, drugi i treci po 10 kvadrata, a cetvrti pet. Nista od toga se nije dogodilo, vec prethodno navedeno. Strpali su u 30 kvadrata (kvadraturu su racunali sa spoljnje strane) porodice od tri i vise clanova. Sramota!

Zoran

pre 5 godina

Jupiii a nas ostale, od kojih se puni i pravi budžet ko be. Smisli način kako da uzmeš još od privrede pa da daješ ljudima na državnim jaslama. Oni su naravno najbitniji.

Opop

pre 5 godina

Gde je stan? Koliko dugo će se plaćati oko 118, 119 eura? Šta znaci to ogledni stan? Koliko još planiraju da ih naprave i kako će rangirati kandidate? Kako znamo da je ispod tržišne cene? Da li je zemljište poklonjeno i takse oprostene ili je sve plaćeno regularno, a opet cena niza? Mnogo pitanja na koja demagog po običaju ne daje odgovor i koja izbegava jer ogoli istinu. Super je imati ovakve stanove i dati ih pod uslovom, ali se isto tako sećam da je i 2000ih gradjeno slično na NBGD pa su na kraju svi placali tržišnu cenu iako su se mlatili po raznim konkursima. Em platili tržišnu cenu em ne mogu da prodaju stan.

s..nikolić

pre 5 godina

Liče na društvo iz ulice koje se između sebe oslovljava imenima ili nadimcima !
Inače sa 120 evra mesečno možeš ga otplaćivati 40 godina !! Pod uslovom da kvadrat košta 500-600 evra i računajući kamatu na cenu stana !!

Jankela

pre 5 godina

A zasto nema rang liste? Tjst zasto je nece biti? Tako je Mihajlovic izjavila pre 10ak dana ili manje... To mene koji imam suprugu koja ne radi i 2 deteta stavlja u istu poziciju kao nekog ko je momak a nema reseno stambeno pitanje, u isti rang sa penzionerima snaga bezbednosti, (jer su i njih ukljucili)... sve mi mirise da ce kao i uvek do sada biti namestanja i prevara na pretek.

Dejan Milovanovic

pre 5 godina

Proci ce i oni kao i mi stanari u ulici Patrijarha Joanikija.Doci ce strani investitor i kupiti nase pripadajuce javne parkinge (oko 200).Sve legalno i po zakonu.A mi nemamo gde da parkiramo osim da stalno budemo u Lidlu i kupujemo.Sramota da vas bude sto lazete oficire.Penzionisani oficiri vam ne trebaju zato ste nam i ukrali parkiraliste.U ugovorima imamo koriscenje parkinga.Ali ceracemo se.Nicija nije gorela do zore.U pravu je Americki ambasador nema vladavine prava.Ovo je klasican primer Divljeg Zapada.Nas bi na privremeni parking(citaj rezervat)a zauzvrat da nam daju ogledalce.Sramota i za Nemacku kompaniju koja je morala da zna da su javni parkinzi.Samo treba da znaju da kada kupite "kradenu " robu,snosicete posledice.Unistice nam oko trideset stabala koji su fabrike kiseonika.Od zelene povrsine koja je urbanisticki uredjena napravice haos.Pa valjda je javni interes gradjana uvek iznad interesa privatnih kompanija.Vidikovac mala je klasican primer nelegalne gradnje na legalan nacin.Kao da su slusali predsednika.Radili po danu,izlazi policija,kompletni idijoti drugi put,sve moguce gradske sluzbe.Sve legalno do granice sa Madjarskom.

Vladimir

pre 5 godina

Cena kvadrata niza od tržišnih? Pa zar juče Ana ne reče malinarima da samo tržište određuje cene i da se država ne može u to mešati! Ccccc

Mikloš

pre 5 godina

A koliko vi plaćate stan, gospodine Predsednice. Da li znate koliko porodice u Srbiji plaćaju stan, gospodine Predsednice? Da li ste čuli za radnike iz privatnog sektora, gospodine Predsednice?

srb

pre 5 godina

..od plate mi ide odbijanje za plate drugih...neka i treba, državne su firme.
..ali po čemu su on i njegova porodica bolji od moje porodice da ja kupujem po 1100e a oni upola jeftinije?
budimo posteni, dokle vise demagogije...

123

pre 5 godina

Izvinite sto pitam, a kada ćemo mi normalni građani koji se bavimo zapravo pravim poslom moći da dobijemo ovakve uslove za kupovinu stana?
Pošto većina koja radi u državnoj službi veze nema sa ovim gradom i to vojsci ili policiji hvata zjala po ceo dan, pa eto zanimalo me kada će nešto biti omogućeno za ljude bez veza i kombinacija, čiji su roditelji izumrla srednja klasa?

Hvala unapred.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Građanin drugog reda a Beograđanin, 4. jun 2018 18:59)

Nikada. Vaše generacije su glasale za Slobu, vaši roditelji su se divili besmislenom komunizmu. Sad je Kosovo Srbija, a baš i nije. E zato zarađujemo ispod 400e i ne možemo da kupimo stan. Patrotizam dolazi uz visoku cenu.

dok

pre 5 godina

Ma nek država uredi sistem, da svi imaju kupovnu moć da kupe po tržišnim uslovima.......dajte da radimo i zaradimo.
Dajte da deca vide i da se trude, a ne da im uzor budu farme,zadruge.
...ohh

123

pre 5 godina

Ovo je nestvarno. Država, od novca privatnika, gradi stanove za pojedine profesije koje inače primaju platu iz budžeta. To je, čist, ali čist komunizam.

Gledajte samo sad kad se isti ti stanovi nadju u oglasima posle godinu dana, po cenama nešto nižim od tržišnih. Samo gledajte kad vojak kupi stan za 500eur kvadrat, a proda ga za 1.100 eura.

Ne znam samo kako na ovakav potez i ponudu reaguje neka komisija EU ili neko telo za slobodno tržište...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Reziel, 4. jun 2018 20:58)

Da, ali srbinu je drag komunizam jer je živeo lepo. A nije dovoljmno obavešten da je komunizam zbog ovakvih stvari propao. On misli da su neke tajne kapitsalističke vlade srušile komunizam i nametnule kapitalizam, a u stvari stotine miliona pobegoše od tog istog komunizma glavom bez obzira. Zašto? Zato što su znali šta će se desiti. Zato ste i dobili minuse.

Lars

pre 5 godina

Cekajte malo, sto su vojnici u prednosti nad ostatkom stanovnistva!? Da se razumemo, od ovoga nema nista kao i od ostalih bajki vladajuce garniture ali cak ni princip i ideja nisu normalni. Zasto ja moram da placam kvadrat po trzisnoj ceni a vojnik ne? Nemam nista protiv ljudi koji rade tamo ali zar nemaju vec benificiran staz, po kojoj to logici su oni prioritet? Ako su socijalna kategorija onda dajte iste uslove svima koji zaradjuju malo. Ova drzava nije za ljude, nije ni cudo sto su je svi malo sposobniji napustili. Ostali smo samo mi zgadija da glodjemo koske do smrti i gu imo zivce, povraca mi se vise od svega. Ko god podrzava ovo a ima pristup internetu i daljinski upravljac nije normalan.

Totti

pre 5 godina

"Siniša, nadam se da možeš da pomogneš Ani da nađemo rešenje za sve - da se izgrade stanovi za medicinske sestre i lekare", rekao je Vučić.

Siniša može da pomogne, ima iskustva sa stanovima u Bugarskoj.

Reziel

pre 5 godina

Ovo je nestvarno. Država, od novca privatnika, gradi stanove za pojedine profesije koje inače primaju platu iz budžeta. To je, čist, ali čist komunizam.

Gledajte samo sad kad se isti ti stanovi nadju u oglasima posle godinu dana, po cenama nešto nižim od tržišnih. Samo gledajte kad vojak kupi stan za 500eur kvadrat, a proda ga za 1.100 eura.

Ne znam samo kako na ovakav potez i ponudu reaguje neka komisija EU ili neko telo za slobodno tržište...

petar

pre 5 godina

A razliku do trzisne cene placam ja od poreza raznoraznih koje mi razrezujete na ono sto uspem da zaradim i sacuvam jer ja nikakve vajde od te vojske i policije ne vidim, pravna drzava ni na vidiku.
A onda kada mi treba lekar idem privatno jer ne mogu da cekam mesecima i nemam nikakvu kombinaciju, kada me neko prevari i ne plati moram da angazujem advokata jer "pravna drzava Srbija" ne garantuje sigurnost imovine...
I vi se jos hvalite time?? Samo negujete sirotinjski mentalitet, da se nesto dobije, to je vazno, tako mozete da vladate bacajuci zrnevlje. Ne trebaju vama sposobni koji stvaraju nesto i misle svojom glavom... mozda samo da vam placaju poreze.

Vojnik

pre 5 godina

Ja kao vojnik sa platom od 300e ne mogu plaćati stan 120e, pri tom da ceo život u zgradi živim sa uniformisanim komšijama kao u kasarni... Mnogo dobrih kuća se može uzeti na kredit sa tom ratom.
Hvala predsedniče, ali nemoj mi ti obezbeđivati povoljan stan k'o Boga te molim!

Aca

pre 5 godina

Ako realno sagledam situaciju vojnik nam ne treba uopste. Bolje dati ovakvu ponudu lekarima inzinjerima i visoko strucnom kadru od kojih srbija ima koristi.

GuyFawkes

pre 5 godina

Straobalno... Covek se javno sprda sa narodom. A ovaj mu (narod) i dalje aplaudira. Ima jedna slika Save Sumanovica, zove se "Pijana ladja". Ko je kapetan, jasno je. A i mornari.

Hmh...

pre 5 godina

Da je ovo istina, onaj čemernik što je uložio u privatnu izgradnju i čeka profit, mogao bi samo da skače sa Pupinovog mosta. On dao cenu od 1300 evra po kvadratu plus pdv (što je najmanje 500 evra mesečna rata na 20 godina, za 70 kvadrata), a Vučić obećao ratu od 118 evra. I na koliko je kredit, na 3 veka? Ako će "tajkun" tako lako da kupi vojnika, to nije problem tajkuna, nego države... Sutra će ga kupiti neki neprijateljski tajkun, pa šta ćemo onda, predsedniče? Kad zbog stana obrne Miga na naše jedinice... Koje takođe nemaju stan... Sreća pa je sve to demagogija, neće tamo biti ni s, a kamoli stanovi. 500 evra kvadrat je 35 hiljada stan. A tu rata ne može da bude 118 evra, pa da dubiš na glavi. To je 1400 evra godišnje, odnosno 30 godina plaćanja najmanje, i to bez kamate. Ajd sad da uvežemo džaba zemlju, ukinute takse i doprinose, jeftin i kvalitetan stan bez učešća i banku bez kamate. Nema šanse, druže predsedniče.

Građanin drugog reda a Beograđanin

pre 5 godina

Izvinite sto pitam, a kada ćemo mi normalni građani koji se bavimo zapravo pravim poslom moći da dobijemo ovakve uslove za kupovinu stana?
Pošto većina koja radi u državnoj službi veze nema sa ovim gradom i to vojsci ili policiji hvata zjala po ceo dan, pa eto zanimalo me kada će nešto biti omogućeno za ljude bez veza i kombinacija, čiji su roditelji izumrla srednja klasa?

Hvala unapred.

dragan

pre 5 godina

Sramota. Date im 30% prosečno veće plate nego ostalim budžetskim korisnicima pa onda još i stan sa ratom 118€. Kakvu poruku šaljete medicinarima, prosvetarima? Dokle više nekima majka a nekima maćeha. Ako vama zdravstveni radnici nisu potrebni pa ih tako ponižavate to treba otvoreno i reći.

s..nikolić

pre 5 godina

Skoro pedeset godina se većinom služim nemačkim jezikom i mogu skromno reći da manje pravim pravopisne i gramatičke greške u odnosu na botove !
Valjda voda zaslužuje pismenije simpstizere i sadržajnije komentare !
Zapnite malo !
A sad ponovo o temi :
Stan od 65 kvadratna metra po opisu košta najmanje 40.000 evra !!
Ako je kamata samo 2% već imamo osnovicu od 40.800 evra koji su za otplatu !
Nakon prve godine i uplaćenih 1.440 evra za naplatu ostane 38.560 evra !!
U drugoj godini ostatak duga sa samo 2% kamate je ca.39.300 evra !

Sad vi botine nastavite da računate

Peca

pre 5 godina

A mi ostali mozemo da pocrkamo kao podstanari...Koga briga za nas koji nismo vojska i policija???Bitno da se obezbede poluge vlasti a svi ostali neka crknu...

pseudo_slucajno

pre 5 godina

Nemam komentar na ovo. Voleo bih da znam manje pa da verujem ovom coveku. 118*360 meseci=42480e sa kamatom na 30 godina.
kvadrat sa kamatom 634e za stan od 67 kvm. Ako je kvm 500e znaci banka zaradjuje 8980 na kreditu od 30 god.
Nerealno i nemoguce osim ako se ne pojavi neka ortacka ekipa koja ce da pozajljuje novac sa manjim interesom od banaka.

Petar Nikolic

pre 5 godina

Ogledni stan? Ko li ovo sve smišlja? Koliko taj iz marketinške agencije treba da bude kreativan da smisli ovako nešto. Zaslužili su svaki dinar. Ogledna penzija, to je sledeće.

A uplate

pre 5 godina

A sta cemo mi, kojima je drzava 30, 40 godina oduzumala od plate doprinos za stanbeni fond, a od te iste drzave ni kvadratni CM stanbene povrsine nismo dobili!!! Gde su te nase uplate i zasto nam to drzava ne kompenzuje na odgovarajuci nacin? Drzava sukcedor tj pravni naslednik preizima ne samo imovinu, novcana srefstva... vec i sve obaveze i dugove koje je ta predhodna drzava imala. Zasto to niko ne pokrece!!!

Gdin Trajkovic

pre 5 godina

Ne treba drzava da gradi, ni Veliki Brat da moli Anu i Sinisu da se ispomazu medjusobno u toj gradnji, niti treba da obmanjune sirotinju obecanjima o stanu za 118 eura... Jedino sto treba jeste da stvori uslove da gradjanin, svojim radom, moze da kupi stan po normalnoj, trzisnoj ceni... pa ma ko da ga gradi... Drzava ne treba ni da gradi, ni da pomaze, ni da donira (uzgred, sto bi jeftin stan dobio neko sa jednom strukom, a neko drugi, sa nekom drugom strukom, ne?)

Kazi ti, Gazda, Ani i Sinisi da naprave uslove, da kao svuda u normalnom svetu, covek moze da kupi stan od svog rada, a ne od Tvoje dobre volje...

P. S.
Izvinjavam se Ani i Sinisi, sto ih samo uzgred pominjem, ali valjda je i njima jasno da se oni nista ne pitaju... dok ih Gazda ne "zamoli"...

srle

pre 5 godina

Kakva demagogija : da dodje neki tajkun i da nam uzme vojnika.. Pre će neki kriminalac da potkupi policajca ko i sto rade al to ne smes da pominjes.. Tajkunima bas treba vojska, sto da nece drzavni udar da izvrse ili vojni puč?

Sasa

pre 5 godina

Vucicu sta cemo sa izbeglicama u kolektivnom centru Varna kod Sapca? Izgradili ste im kucice od tridesetak kvadrata na lokacijama koje nisu prethodno bile dogovorene, takodje "poklonili" zemljiste koje se ne nalazi u njihovom vlasnistvu, a moraju da placaju zakup zbog toga, dok sa druge strane mogu da otkupe montazne kuce izgradjene od novca koji je donirala EU? Otkad se Vucicu donacija mora vracati? Po definiciji donacija jeste bespovratna pomoc. Da bi citaocima bilo jasnije: Donirani su milioni za konacno resavanje stambenog pitanja izbeglih sa teritorija danasnje Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Dogovoreno je da svaka porodica dobije po pet ari placa na kojem ce biti izgradjene montazne kuce po sledecem sistemu - Prvi clan dobija 20, drugi i treci po 10 kvadrata, a cetvrti pet. Nista od toga se nije dogodilo, vec prethodno navedeno. Strpali su u 30 kvadrata (kvadraturu su racunali sa spoljnje strane) porodice od tri i vise clanova. Sramota!

Sreta

pre 5 godina

Ovo je ogroman korak i pravi put. Pripadnici vojske i policije ovoga puta imaju malu prednost, ali je dobara odluka da se sa ovom akcijom nastavlja kada su u pitanju i drugi profili, medicinski radnici, prosfetari i ostali.

Zoran

pre 5 godina

Jupiii a nas ostale, od kojih se puni i pravi budžet ko be. Smisli način kako da uzmeš još od privrede pa da daješ ljudima na državnim jaslama. Oni su naravno najbitniji.

s..nikolić

pre 5 godina

Liče na društvo iz ulice koje se između sebe oslovljava imenima ili nadimcima !
Inače sa 120 evra mesečno možeš ga otplaćivati 40 godina !! Pod uslovom da kvadrat košta 500-600 evra i računajući kamatu na cenu stana !!

Opop

pre 5 godina

Gde je stan? Koliko dugo će se plaćati oko 118, 119 eura? Šta znaci to ogledni stan? Koliko još planiraju da ih naprave i kako će rangirati kandidate? Kako znamo da je ispod tržišne cene? Da li je zemljište poklonjeno i takse oprostene ili je sve plaćeno regularno, a opet cena niza? Mnogo pitanja na koja demagog po običaju ne daje odgovor i koja izbegava jer ogoli istinu. Super je imati ovakve stanove i dati ih pod uslovom, ali se isto tako sećam da je i 2000ih gradjeno slično na NBGD pa su na kraju svi placali tržišnu cenu iako su se mlatili po raznim konkursima. Em platili tržišnu cenu em ne mogu da prodaju stan.

Jankela

pre 5 godina

A zasto nema rang liste? Tjst zasto je nece biti? Tako je Mihajlovic izjavila pre 10ak dana ili manje... To mene koji imam suprugu koja ne radi i 2 deteta stavlja u istu poziciju kao nekog ko je momak a nema reseno stambeno pitanje, u isti rang sa penzionerima snaga bezbednosti, (jer su i njih ukljucili)... sve mi mirise da ce kao i uvek do sada biti namestanja i prevara na pretek.

Vladimir

pre 5 godina

Cena kvadrata niza od tržišnih? Pa zar juče Ana ne reče malinarima da samo tržište određuje cene i da se država ne može u to mešati! Ccccc

Mikloš

pre 5 godina

A koliko vi plaćate stan, gospodine Predsednice. Da li znate koliko porodice u Srbiji plaćaju stan, gospodine Predsednice? Da li ste čuli za radnike iz privatnog sektora, gospodine Predsednice?

srb

pre 5 godina

..od plate mi ide odbijanje za plate drugih...neka i treba, državne su firme.
..ali po čemu su on i njegova porodica bolji od moje porodice da ja kupujem po 1100e a oni upola jeftinije?
budimo posteni, dokle vise demagogije...

123

pre 5 godina

Ovo je nestvarno. Država, od novca privatnika, gradi stanove za pojedine profesije koje inače primaju platu iz budžeta. To je, čist, ali čist komunizam.

Gledajte samo sad kad se isti ti stanovi nadju u oglasima posle godinu dana, po cenama nešto nižim od tržišnih. Samo gledajte kad vojak kupi stan za 500eur kvadrat, a proda ga za 1.100 eura.

Ne znam samo kako na ovakav potez i ponudu reaguje neka komisija EU ili neko telo za slobodno tržište...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Reziel, 4. jun 2018 20:58)

Da, ali srbinu je drag komunizam jer je živeo lepo. A nije dovoljmno obavešten da je komunizam zbog ovakvih stvari propao. On misli da su neke tajne kapitsalističke vlade srušile komunizam i nametnule kapitalizam, a u stvari stotine miliona pobegoše od tog istog komunizma glavom bez obzira. Zašto? Zato što su znali šta će se desiti. Zato ste i dobili minuse.

123

pre 5 godina

Izvinite sto pitam, a kada ćemo mi normalni građani koji se bavimo zapravo pravim poslom moći da dobijemo ovakve uslove za kupovinu stana?
Pošto većina koja radi u državnoj službi veze nema sa ovim gradom i to vojsci ili policiji hvata zjala po ceo dan, pa eto zanimalo me kada će nešto biti omogućeno za ljude bez veza i kombinacija, čiji su roditelji izumrla srednja klasa?

Hvala unapred.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Građanin drugog reda a Beograđanin, 4. jun 2018 18:59)

Nikada. Vaše generacije su glasale za Slobu, vaši roditelji su se divili besmislenom komunizmu. Sad je Kosovo Srbija, a baš i nije. E zato zarađujemo ispod 400e i ne možemo da kupimo stan. Patrotizam dolazi uz visoku cenu.

dok

pre 5 godina

Ma nek država uredi sistem, da svi imaju kupovnu moć da kupe po tržišnim uslovima.......dajte da radimo i zaradimo.
Dajte da deca vide i da se trude, a ne da im uzor budu farme,zadruge.
...ohh

Dejan Milovanovic

pre 5 godina

Proci ce i oni kao i mi stanari u ulici Patrijarha Joanikija.Doci ce strani investitor i kupiti nase pripadajuce javne parkinge (oko 200).Sve legalno i po zakonu.A mi nemamo gde da parkiramo osim da stalno budemo u Lidlu i kupujemo.Sramota da vas bude sto lazete oficire.Penzionisani oficiri vam ne trebaju zato ste nam i ukrali parkiraliste.U ugovorima imamo koriscenje parkinga.Ali ceracemo se.Nicija nije gorela do zore.U pravu je Americki ambasador nema vladavine prava.Ovo je klasican primer Divljeg Zapada.Nas bi na privremeni parking(citaj rezervat)a zauzvrat da nam daju ogledalce.Sramota i za Nemacku kompaniju koja je morala da zna da su javni parkinzi.Samo treba da znaju da kada kupite "kradenu " robu,snosicete posledice.Unistice nam oko trideset stabala koji su fabrike kiseonika.Od zelene povrsine koja je urbanisticki uredjena napravice haos.Pa valjda je javni interes gradjana uvek iznad interesa privatnih kompanija.Vidikovac mala je klasican primer nelegalne gradnje na legalan nacin.Kao da su slusali predsednika.Radili po danu,izlazi policija,kompletni idijoti drugi put,sve moguce gradske sluzbe.Sve legalno do granice sa Madjarskom.