Srbija 10

29.04.2024.

18:53

Vučić: "Stigli su nam vozovi iz Kine"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je su vozovi iz Kine stigli u Srbiju.

Izvor: B92.net

Vučić: "Stigli su nam vozovi iz Kine"
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

"Nama su na teritoriju Srbije stigli vozovi iz Kine. Za tri ili četiri meseca završavamo prugu Beograd-Subotica u potpunosti", rekao je Vučić.

On je naglasio da kineski predsednik Si Đinping 7 i 8. maja dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

"Počastvovan sam što ću ugostiti kineskog predsednika, otvoriti brojne teme. Sa naše strane biće inicirani projekti ubrzanog razvoja, od letećih automobila, satelita i slično. Razvijaćemo najbolje odnose", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da Srbija ima mnogo veći privredni rast od prosečnog evropskog i svetskog rasta. On je izjavio danas da je stanje javnih finasija u Srbiji izuzetno i da to ne treba da brine ljude.

"Procena za privredni rast u prvom kvartalu 2024. godine je 4,6 odsto, što je mnogo više od prosečnog evropskog i svetskog rasta, završili smo godinu sa deficitom od 2,2 odsto, prosečan deficit u Evropi je 3,6 odsto, to pokazuje da imamo izuzetno stabilne javne finansije. Javni dug je 47,6 odsto", rekao je Vučić.

Govoreći o radnom vremenu od 7 sati u Crnoj Gori, Vučić kaže da je to trend svuda u Evropi.

"Jedan od uslova za saradnju sa SNS je bila da se ne radi nedeljom i da se skrati radno vrme na 7 sati... Još malo, pa da se ne radi nikad... Izračunajte koliko godišnjih odmora imamo, nema ni grada koji nismo obišli, samo da se ne radi", rekao je Vučić.

Dodaje da to nikada neće prihvatiti dok se za nešto pita u Srbiji.

"Ja mislim da je 40 sati nedeljnog radnog vremena malo", izjavio je Vučić.

Ističe da neće da podržava takve inicijative da bi se dodvoravao narodu.

"Država nije igračka i dodvoravanje narodu", rekao je on.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: