Srbija

Petak, 27.04.2018.

19:14

Vučić: Najlepša vest...

Prvi kvartal ove godine Srbija je završila sa rastom bruto domaćeg proizvoda od 4,5 odsto, izjavio je u Skoplju predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Vučić: Najlepša vest...
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"To je najlepša vest, za koju smo živeli i radili u prethodnih pet godina, koja za građane znači značajno veće plate i penzije i znači ubrzanje rasta i napretka Srbije", rekao je Vučić novinarima u Skoplju.

On je podvukao da je taj rast iznad svetskog i daleko iznad evropskog i regionalnog proseka, i da takav rast dugo nismo imali, da je na zdravim nogama, a nismo prodavali sve što vredi.

Dodao je da se nada da ćemo zadržati taj rast iznad četiri odsto do kraja godine.

"To bi bilo iznad očekivanja Svetske banke i MMF, to je veličanstvena vest", rekao je predsednik Srbije, ali i podvukao da su, kako bi sve to bilo održivo, potrebni mir i stabilnost i razmišljanje o održivim političkim rešenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: