Francuzi nam pomažu u kontroli finansija

Ministarstvo finansija Francuske sa dva miliona evra pomaže razvoj interne finansijske kontrole u javnom sektoru Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

17:34

Francuzi nam pomažu u kontroli finansija
Foto: Thinkstock

Na skupu u Beogradu na kojem je predstavljen dvogodišnji projekat kroz koji se realizuje pomoć Francuske, bili su ministar finansija Dušan Vujović i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

Za sprovođenje tog (PIFC tvining) projekta zadužena agencija za međunarodnu tehničku saradnju iz Francuske (Expertise France), navodi se u saopštnju saopštilo je Ministarstva finansija Srbije.

Cilj je uspostavljanje modernog i efikasnog sistema upravljanja javnim finansijama na svim nivoima vlasti kroz transparentno korišćenje javnih sredstava u Srbiji.

"U skladu sa međunarodnim standardima i najboljim EU praksama, projekat će pružiti naročitu podršku modernizaciji sistema upravljanja javnim finansijama, sa fokusom na internu finansijsku kontrolu u javnom sektoru", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

U taj projekat biće uključena ministarstva, druge državne institucije, lokalne vlasti i drugi korisnici javnih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: