Srbija

Subota, 10.02.2018.

12:54

Pekara pored poreske uprave, a varali s računima

Navodno, radnici i vlasnik pekare poreznicima su redovno izdavali fiskalne račune, jer su ih prepoznavali, dok su ostalim mušterijama to uskraćivali.

Izvor: Blic

Pekara pored poreske uprave, a varali s računima
Foto: Thinkstock

Da je u Srbiji sve moguće potvrđuje primer jedne pekare koja je poslovala bez izdavanja fiskalnih računa i sa neprijavljenim radnicima iako se nalazi na samo 150 metara od centrale poreske uprave.

Kako piše Blic, ova pekara u Ulici Vojvode Stepe 353, čijim su se pecivom mnogi poreznici hranili, pre dva dana je zatvorena upravo iz navedenih razloga, i to nakon što je u redovnoj proveri utvrđeno da pekara krade ispred nosa glavnih kontrolora finansija u državi. Do ovakvog paradoksa je došlo popšto su radnici i vlasnik pekare poreznicima redovno izdavali fiskalne račune, jer su ih prepoznavali, dok su ostalim mušterijama to uskraćivali.

Zato nisu ni izazivali sumnju u legalnost svog rada. Međutim, sve ima svoj početak i kraj, pa i ova neverovatna priča, jer dobri komšijski odnosi nisu izuzeli iz redovne kontrole i ovaj objekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: