Mali: Bićemo primer, gradimo najmoderniju (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na izgradnji Palilulske pijace i istakao da će nova pijaca biti "najmodernija u ovom delu Evrope".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

14:53

Mali: Bićemo primer, gradimo najmoderniju (FOTO)
Foto: Grad Beograd

"Kada se završi, 18 meseci od danas, a radovi su krenuli krajem novembra, biće ubedljivo najmodernija pijaca u ovom delu Evrope", rekao je Mali nakon obilaska radova.

"Biće na četiri nivoa, dva nivoa podzemnih garaža sa parking mestima, dva nivoa za pijacu biće zatvorena, tako da će cele godine, bez obzira na vremenske uslove, građani moći da je koriste i biće primer kako i druge pijace u gradu treba da izgledaju", objasnio je on.
Foto: Grad Beograd
Uređuju se, kaže Mali, pijace na teritoriji celog grada, ali pijaca na Paliluli biće potpuno drugačija, potpuno nova, biće najmodernija, te da je “sjajna stvar” da se pokaže još jedanput koliko se grad brzo menja i postaje lepši i bolji.

Takođe, napominje, pošto će ta pijaca potpuno promeniti deo grada, valja urediti i fasade okolo i dodaje da će se već naredne godine raditi fasada Pete beogradske gimnazije, za šta je, podvlači, već obezbeđen novac u budžetu.
Foto: Grad Beograd
“Na tome insistira i predsednik opštine Palilula, a on je insistirao i da prva pijaca potpuno nova u gradu bude upravo ovde na Paliluli. Radićemo i ovih nekoliko fasada okolo, a kada se ova pijaca otvori na proleće 2019, moraju i fasade da budu završene, da ceo taj deo grada zablista i da se pokaže kako Beograd može drugačije da izgleda”, rekao je Mali.

Dodaje da sledeća pijaca koja će potpuno da se rekonstruiše, odnosno izgradi - jeste pijaca na Senjaku i naglašava da je u protekle tri godine svaka pijaca na teritoriji grada nešto dobila, ili nove tezge, novi asfalt, nove mreže za zaštitu od ptica...
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
Predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je izgradnja nove pijace, 12.000 kvadratnih metara, veliki projekat za taj deo grada, kao i da je ona bila zapuštena.

“Prethodnici nisu znali ni da zavare tezge da se ne bi urušavale, a ovde će biti najlepša pijaca u ovom delu Evrope. Ne postoji lepši osećaj, nego kada vam građani kažu da im je važna Palilulska pijaca, a mi okrenemo gradonačelnika, iznesemo mu želje građana i pon momentalno okupi tim i rešava probleme. I to je pravi projekat, ogromna investicija na našoj opštini”, rekao je Jovičić.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: