Propao pokušaj prodaje Geneks kula

Ni drugi pokušaj prodaje "Geneks kule" na Novom Beogradu nije uspeo, jer nije bilo zainteresovanih za početnu cenu od 15,6 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2010.

15:27

Default images

Za zakazanu licitaciju nije bilo zainteresovanih, pa će postupak biti ponovljen kada se proceni da je najpovoljniji momenat za to, saopšteno iz Agenicije za privatizaciju.

Imovinsku celinu čine zgrada poslovnih usluga u ulici Narodnih heroja od 15.879,95 kvadrta, garaža od 6.445 kvadrata i adaptirani poslovni prostor u potkrovlju Stambene kule površine od 216,63 kvadrata.

Na prodaju se nudi i pokretna imovina navedena u Prodajnoj dokumentaciji. Za učešće na aukciji zaintersovani kupci su imali obavezu da uplate depozit od 1,56 miliona evra.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica, osim onih koja posluju u većinskom društvenom vlasništvu, oni koji prema preduzeću koje se prodaje imaju neizmirene obaveze, kao i fizičko lice koje je osudjivano, ili protiv koga se vodi postupak za krivična dela.

U do sada organizovanim prodajama imovine Generaleksporta i ICG-a prodati su hotel Kontinental u Beogradu, Geneksovi apartmani, energana i teniska hala u Beogradu kompaniji "Delta ril estejt" .

Imovina Geneksa na Kopaoniku - hoteli Grand i apartmani Sunčani vrhovi prodati su konzorcijumu koga čine MK grupa i austrijska turistička grupa "Falkenštajner Miheler".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: