Prodaje se ostrvo ljubavi: Kvadrat 300 evra

Galešnjak, popularni ostrvo ljubavi u Pašmanskom kanalu, uskoro bi mogao dobiti nove suvlasnike.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2023.

11:59

Prodaje se ostrvo ljubavi: Kvadrat 300 evra
Foto: shutterstock, Fonti.pl

Naime, objavljena je prodaja 30.000 kvadratnih metara zemljišta na ostrvu u obliku srca, ukupne površine od 142.000 kvadrata, za neverovatnih 10 miliona evra, odnosno 300 evra za metar kvadratni.

"Nemam agenciju za nekretnine, ja vlasnicima samo pomažem u prodaji. Radi se o četiri spojene parcele nekoliko vlasnika ukupne površine oko 32-33 hiljada kvadratnih metara. Na tom zemljištu je makija, a nekada su bile masline. Svi papiri o vlasništvu su uredni i vlasnici su uknjiženi. Vlasnici su inače iz Mrljana na ostrvu Pašmanu. Vlasnici ostalog dela ostrva nisu bili zainteresirani za prodaju", dodaje Silvestar koji veruje da će uspeti da proda deo najpopularnijeg hrvatskog ostvra.

"Prema postojećem zakonu na takvoj je površini moguće uz OPG za uzgoj maslina ili vinove loze podići vilu ili restoran površine 400 kvadrata te još 1.000 kvadrata podrumskog prostora. Dakle, investicija se sigurno može isplatiti", naglašava.

Na oglasnim stranicama navodi se da se parcele koje se prodaju nalaze oko 500 metara od obale.

"S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z (Beyonce je slavila čak jednom prilikom svoj rođendan tu), Jeff Bezos, Michael Jordan itd. jer uostalom ko ne bi došao da poseti jedino morsko ostrvo prirodno oblikovano u obliku srca na svetu", stoji u oglasu, a kao jednu od opcija za potencijalne kupce predlažu otvaranje OPG-a.

Poljoprivredna farma koja se može raditi na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 kvadrata nadzemne građevine i 1.000 metara kvadratnih podzemne. Što je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam s vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline,vino i ostalo bilje…

Otok Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih ostrva, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis 20 svetskih čuda.

Naučnici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu pre više od 7.000 godina živeli ljudi, stoji u oglasu koji je postao hit na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: