BiH uzima kredit za tramvaje vredan 10 miliona evra

Sarajevo -- Ministar finansija i trezora BiH potpisao je danas sa šeficom kancelarije EBRD-a u to zemlji ugovor o zajmu za javni prevoz u Sarajevu vredan 10 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, hoelzenlichter
Foto: Depositphotos, hoelzenlichter

"Ovim projektom biće završena nabavka novih tramvaja što će pomoći razvoju infrastrukture javnog prevoza u Sarajevu i efikasnosti usluga. Krajnji korisnik kredita je Kanton Sarajevo, a projekat će implementirati kantonalno ministarstvo saobraćaja", naglasio je ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda.

Istakao je da su ovim projektom obuhvaćeni i prioritetni izazovi zaštite okoline, kroz promociju korišćenja javnog prevoza, prenosi Klix.

"Iznos zajma je 10 miliona evra, rok otplate 15 godina uključujući tri godine grejs perioda na otplatu glavnice", napomenuo je Bevanda, saopštilo je ministarstvo finansija.

Ovo je treći projekat u nizu koji se odnosi na poboljšanje javnog prevoza u Sarajevu. Za dva projekta već su potpisani ugovori s EBRD-om i to prvi za nabavku novih električnih trolejbusa u iznosu od 15 miliona evra i drugi za remont tramvajske pruge vredan 20 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 42 idi na stranu