Region

Nedelja, 04.08.2019.

14:55

Nikad bolja avio-povezanost: Iz Podgorice i Tivta letovi ka 70-ak destinacija

Najnoviji godišnji izveštaj ACI-ja (Međunarodni savet aerodroma) pokazuje koliko su Aerodromi Crne Gore uradili na poboljšanju avio dostupnosti.

Izvor: Investitor.me

Nikad bolja avio-povezanost: Iz Podgorice i Tivta letovi ka 70-ak destinacija
Ilustracija FOTO: Depositphotos, marko.nadjevic@gmail.com

Kako je navedeno u izveštaju, Aerodrom Tivat je među vodećim rastućim destinacijama sa zabeleženim rastom od 352 odsto

Takođe, Aerodrom Podgorica beleži rast od čak 284 odsto i najbrže je rastuća destinacija protekle decenije u kategoriji glavnih gradova regiona.

"Ono što je jako važno, a navodi se u ACI-jevom izveštaju je činjenica da je među zemljama regiona, Crna Gora na trećem mestu lestvice aviodostupnosti, odmah iza Srbije i Hrvatske", ocenio je direktor Aerodroma, Danilo Orlandić.

Dodaje da su samo u prethodne 2 godine uspeli da otvore 36 novih direktnih avio linija.

"Tako je naša zemlja preko Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat povezana sa preko 70 destinacija. Od ove godine imamo i liniju Podgorica-Barselona, koju realizuje Ryanair. Bićemo jedini aerodrom u regionu koji će imati direktnu liniju ka glavnom gradu Katalonije tokom cijele godine i to dva puta sedmično", rekao je.

Orlandić je dodao i da velikim uspehom smatra i dolazak Luftanse, čiji su letovi iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu, gotovo uvek puni.

"Sve to je dokaz da Aerodromi Crne Gore konstantno prate potrebe turističke privrede Crne Gore ali i naših građana koji sada do brojnih destinacija mogu stići direktno putem naših aerodroma. Naš rad će i u narednom periodu biti usmeren ka tim pravcima", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: