Žele da radnici pristojno žive: Podižu platu na 1500 EUR

U slovenačkoj kompaniji Knauf Insulation iz Škofje Loke, s 500 zaposlenih, nameravaju da povećaju plate proizvodnim radnicima za 36 odsto u narednih šest meseci

Region

Izvor: B92

Petak, 25.01.2019.

10:03

Žele da radnici pristojno žive: Podižu platu na 1500 EUR
Foto: Thinkstock

Promenom sistema plata, organizacijom poslovanja i načinom rada, radnici u proizvodnji dobiće 1500 evra mesečno, odnosno 18.000 evra godišnje.

Njihovi radnici ni do sada nisu radili za minimalac. Najniže plate s dodatkom za smene u proizvodnji iznose oko 950 evra neto, piše Poslovni dnevnik.

Kompanija je odlučila da poveća plate, jer žele svojim radnicima da omoguće pristojan život i da ih zadrže u Sloveniji. Istovremeno, žele da privuku one koji su napustili Sloveniju da se vrate.

"Visokokvalifikovani i motivisani zaposleni, kao i sigurno okruženje jedan su od glavnih aduta za privlačenje stranih ulaganja u Sloveniji. Ta konkurentska prednost je ono što želimo da zadržimo unutar Knauf grupe", objašnjava Tomaž Lanišek, direktor jedne od vodećih svetskih kompanija u području izolacionih materijala.

Već danas njihovi radnici primaju neto platu od 1100 evra, bez naknade za obrok i prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: