"Tamo je jeftinije gorivo, a ostane nam za duvan i ćevape"

Prodavci na pumpama primaju kune, ali pri plaćanju gotovinom obračunavaju kurs 1:4, stoga je isplativije plaćati karticom.

Region

Izvor: B92

Subota, 19.05.2018.

15:37

(Foto: Thinkstock)

Zbog rasta cene goriva na hrvatskim benzinskim pumpama, koja je probila psihološku granicu od deset kuna, Slavonci, posebno oni koji žive u pograničnom području, masovno hrle preko granice i rezervoare svojih automobila pune u susednoj Bosni i Hercegovini.

Razlika je u ceni goriva od kunu i po do dve kune.

Na primer, litar najprodavanijeg super 95 u BiH 2,16 konvertibilnih maraka ili 8,14 kuna, prema kursu od 3,77 kuna za konvertibilnu marku.

„Na rezervoaru od 40 litara uštedim 80 kuna. Usput odmah kupim i pola kilograma duvana za 11 KM, a ostane mi još za ćevape i kaficu. To su prednosti života u pograničnom području. Ali, već smo se ispraksirali pa u Bosnu nikada ne idemo četvrtkom pre podne, kada je pijaca u Orašju, i vikendom, jer tada na prelazak čekaju kolone automobila“, kaže jedan od vozača, prenosi Poslovni dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: