Moglo bi da potraje i neka se oproste i od 65%

Njujork -- Rejting agencija Mudis ocenila je da će za postizanje nagodbe koju je najavio vanredni poverenik Agrokora Ante Ramljak biti potrebno dosta vremena.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Oglasivši se povodom situacije u hrvatskom koncernu prvi put otkako je donet "lex Agrokor" i uvedena vanredna uprava, Mudis je naveo da Ramljak namerava da predloži nagodbu svim kreditorima, ali da datum nije određen, prenosi Jutarnji list.

"Budući da su mnogi kreditori već pokrenuli tužbe protiv Agrokora u nekoliko zemalja, postizanje takve nagodbe moglo bi da potraje", piše u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, prosečni izgledi Agrokorovih kreditora za naplatu potraživanja su između 35 i 65 odsto, ali više naginju prema nižem procentu.

"Međutim, očekujemo da su izgledi povrata neosiguranog duga sa senioritetom manji od 35 odsto, u skladu sa C rejtingom koji ti instrumenti imaju", ističu iz Mudisa.

Dobavljači su, inače, već objavili da nisu spremni na otpise potraživanja veće od 15 odsto.

Početkom godine je Mudisovo snižavanje rejtinga Agrokora bio jedan od prvih javnih signala da je koncern u velikim problemima, dodaje Jutarnji.

Vesti

strana 1 od 1935 idi na stranu