Region

Petak, 30.07.2021.

20:01

Hrvatski Dukat povlači dva proizvoda, iz prodavnica se uklanjaju i sladoledi

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede obavestilo je potrošače o povlačenju više proizvoda.

Izvor: Tanjug, Večernji list

Hrvatski Dukat povlači dva proizvoda, iz prodavnica se uklanjaju i sladoledi
Ilustracija: Depositphotos, gyn9037

Radi se o četiri vrste sladoleda u različitim pakovanjima, a zbog utvrđenog pesticida etilen-oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.

Ministarstvo navodi da je dobavljač Mars Hrvatska d.o.o. iz opreza opozvao proizvode Snickers xtra ice cream bar 66 g - single, Snickers ice cream bar 48g - 6 pack box, Twix ice cream bar 47g - single, Twix ice cream bar 34,2g - 6 pack box, Bounty ice cream bar 39,1g - 6 pack box i M&Ms peanut ice cream stick 62g - single, piše Večernji list.

Opozvani proizvodi različitih su datuma isteka roka i broja serije, te je uz obaveštenje objavljena i tablica opozvanih proizvoda. Proizvodi nisu u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla i o izmeni Direktive Veća 91/414/EEZ. Distributer proizvoda je Stanić d.o.o.

Ovo nisu jedini proizvodi koje je povuklo Ministarstvo iz istog razloga.

Oni su potrošače obavestili i o povlašenju proizvoda proizvođača mleka i mlečnih proizvoda Dukat iz Zagreba. Povlače se dva voćna jogurta. Reč je o Dukatos jogurtima od crne ribizle i narandža-cimet, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje.

Opozvani su Dukatos jogurt crna ribizla 150g, s rokovima trajanja: 4.avgust, 11.08, zatim 20.08. i 28.08. 2021. godine, i Dukatos jogurt narandža-cimet 150g, sa rokovima trajanja 04. avgust, 11.08, 19.08. i 28.08.2021, navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva, prenosi portal index.hr. Proizvod, kako se dodaje, takođe nije u skladu s pomenutom Uredbom Komisije (EZ) o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla.

Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podacima, napominje Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

18 h

Podeli: