Region

Petak, 27.09.2019.

19:50

Problemi se nastavljaju: Otkazano još letova, možda izgube dozvolu za rad

Slovenačka avio-kompanija "Adrija ervejz" najavila je da otkazuje većinu svojih letova za vikend i u ponedeljak zbog finansijskih problema.

Izvor: Tanjug

Problemi se nastavljaju: Otkazano još letova, možda izgube dozvolu za rad
Foto: Epa, Antonio Bat

"Adrija ervejz" navodi da je u pregovorima sa potencijalnim novim vlasnicima, prenosi Rojters.

Slovenačka agencija za civilni avio-saobraćaj (CAA) dala je rok avio-kompaniji do 2. oktobra da predstavi finansijski plan kako bi zadržala dozvolu za rad.

Šef CAA Rok Marolt je pre dva dana rekao da je "Adrija ervejzu" potrebna dokapitalizacija od nekoliko desetina miliona evra i da će avio-kompaniji biti oduzeta licenca bez daljeg razmatranja ako do navedenog datuma ne prezentuje finansijski plan.

Kako navodi Rojters, "Adrija ervejz" je poslednja u nizu malih evropskih avio-kompanija koja je upala u finansijske probleme usled prekomernog razvoja kapaciteta u avio-industriji, velike konkurencije i visokih cena goriva.

Zbog svojih finansijskih problema, avio-kompanija je juče i danas otkazala 158 letova, odnosno većinu planiranih, što je pogodilo više od 3.700 putnika, dodaje britanska agencija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: