Veliki planovi Velike Plane: Izletište, plaža, avantura park, kamp naselje, etno sadržaji

Opština Velika Plana završia je obnovu vodenice i restorana na Moravi koji je u vlasništvu lokalne samouprave, a koji će biti otvoren na proleće.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

09:58

Veliki planovi Velike Plane: Izletište, plaža, avantura park, kamp naselje, etno sadržaji
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy.jpg

To je u izjavi za portal eKapija najavio predsednik ove opštine Igor Matković i poručio da predstoji još ulaganja.

"U taj projekat je ove godine investirano deset miliona dinara, a biće još ulaganja, jer je preostalo unutrašnje opremanje objekta. Sledeće godine predstoji sređivanje gradskog izletišta na tom području, koje će imati prostor za održavanje manifestacija i izložbeni prostor, kao i uređenje obale", kazao je Matković.

To je samo deo ulaganja koja očekuju prostor oko nekadašnjeg Žabarskog mosta, a po Planu detaljne regulacije za ovu prostornu celinu, koji je, prema rečima Matkovića, nedavno usvojen, severno od mosta preko Velike Morave gradiće se i Avantura park, dok su uz stari most predviđene površine za uslužne i komercijalne delatnosti. U planu je i izgradnja kamp i vikend naselja, otvorenih terena za sport i rekraciju, kao i uređenje gradske plaže. Sve to na površini od oko 44 hektara. Obrađivači plana su ArhiPlan iz Aranđelovca i Andzor Engineering iz Novog Sada.

"To je veliki projekat koji će se raditi nekoliko godina i on će uključiti i privatne investicije, dok će opština investirati u radove na parcelama koje su u njenom vlasništvu", rekao je prvi čovek Velike Plane.

A u opštini, po njegovim rečima, radi se punom parom i na infrastrukturnoj obnovi.

"U toku su radovi na izgradnji i zameni vodovodne mreže i popločavanju dela glavne ulice u gradu. U proteklih pet godina rekonstruisano je više od 120 ulica u opštini, samo u ovoj trisdesetak, a do kraja godine biće asfaltirano još nekoliko njih" navodi Matković dodajući da se tenderi za za rekonstrukciju dve ulice očekuju u narednih nedelju dana.

Podsetio je i da su u 2020. završena tri velika putna pravca uz pomoć Vlade Srbije: Velika Plana-Smederevska Palanka, Veliko Orašje-Smederevska Palanka i Markovac-Svilajnac.

"U narednom periodu u planu je završetak još dva regionalna puta, Lozovik-Markovac i Svilajnac-Smederevska Palanka, takođe uz republička sredstva" istakao je njihov sagovornik.

Od ostalih investicija prvi čovek Velike Plane naveo je pokrivanje pijace u narednih nekoliko meseci i izgradnju kotlarnice na gas u OŠ "Nadežda Petrović".

"Takođe, u toku je i javna nabavka za izvođenje radova na poboljšanju energetske efikasnoti OŠ "Karađorđe" , a u sledećih desetak dana očekuje se raspisivanje tendera za nabavku traktor sa priključnim mašinama za uređivanje grada", najavio je Matković.

Prema njegovim rečima, ima zainteresovanih i za kupovinu zemljišta u industrijskoj zoni.

"Mi u industrijskoj zoni za sada imamo 7 hektara kupljenog zemljišta. Jedan od investitora je ove godine ostvorio hladnjaču u Krnjevu, a ima najava investicija i za sledeću godinu, ali o tome nećemo dok ne krene gradnja" zaključio je on za ovaj portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: