Jagodina gradi treću Industrijsku zonu

Uz postojeće dve Industrijske zone, Jagodina će graditi i treću i za tu namenu će od poljoprivrednika kupiti pet hektara zemljišta i ponuditi ga investitorima.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

11:40

Jagodina gradi treću Industrijsku zonu
Foto: Depositphotos, stockasso

"Ove godine počinjemo izgradnju pet novih fabrika. Četiri će biti završene do kraja godine, a peta, najveća, iduće godine", rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.

Izgradnja novih fabrika, pre svega stranih kompanija, je u cilju zaposlenja što više radnika i smanjenja odlaska mladih u inostranstvo, objasnio je Marković.

Zahvaljujći, najevćim delom, stranim kompanijama "Andrea Confezione", "Aunde", "Vibak" i Groop mobil turi iz Italije, izvoz privrede Jagodine je lane iznosio 117 miliona evra, a spoljnotrgovinski suficit 10,5 miliona evra i najveći je u Pomoravskom okrugu, istakao je Marković.

On je dodao da fabrike Kompanija iz Italije, izvoze u 30 zemalja sveta a Mobil Turi, 90 odsto proizvodnje izvozi u matičnu zemlju Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: