Ponedeljak, 21.10.2019.

19:37

Milijarda za regionalne puteve: Nova Varoš više nije zaboravljena

Ulaganje u kapitalne investicije se nastavlja, jer opština Nova Varoš više nije zaboravljena od svih.

Izvor: RINA

Milijarda za regionalne puteve: Nova Varoš više nije zaboravljena
Foto: RINA

Nakon što je na planini Zlatar ar poskupeo čak 12 puta, u planu su i novi projekti.

"Ta planina je naša nada za razvoj turizma, zadnjih godina broj noćenja je znatno povećan, tako da svim posetiocima koji biraju naš kraj za odmor moramo omogućiti dobre uslove. Od ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobićemo finansijsku podršku za izgradnju kanalizacione mreže za drugu turističku zonu ispod Zlatara", rekao je za Rinu predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Ka turističkoj zoni Zlatar radi se deonica puta koja kreće od Branoševca, a vrednost ove investicije je preko milion evra.

"To će udahnuti nove kapacitete u turističku ponudu. Sledeće godine će krenuti radovi na pravcu Kokin Brod - Jarmovac za koji će država uraditi projektno - tehničku dokumentaciju, tako da će Zlatar i Pribojska Banja biti deo jedne turističke ponude. Prema nama ide Koridor 11, novi investitori i bolja budućnost za koju mi sami stvaramo uslove", kazao je narodni poslanik Krsto Janjušević.

Gorući problem meštana ovog kraja svakako je putna infrastruktura, a sa prvim snegom brojni pravci postaju neprohodni i pojedina sela potpuno odsečena.

"Zahvalan sam Vladi RS i resornom ministarstvu koji su čuli naše vapaje za pomoć. Od ove godine imaćemo bolje zimsko održavanje puteva na teritoriji naše opštine pogotovu kada su u pitanju regionalni putevi", naglasio je Vasiljević.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za projekte u Novoj Varoši izdvojiće 50 miliona, a ministarka Mihajlović istakla je da će se samo na održavanje i rehabilitaciju puteva u novovarošku opštinu uložiti blizu milijardu dinara.

"Kada je reč o infrastrukturi, nije jednostavno u Zlatiborskom okrugu raditi, pogotovu kada govorimo o energetskoj infrastrukturi, ali isto tako i transportnoj. Zajedno sa Elektroprivredom Srbije ćemo raditi da električna energija bude svima dostupna kako bi imali snage za sve što smo zacrtali u budućnosti, imajući u vidu pre svega turizam koji pored privrede treba da bude zvezda vodilja razvoja ovog kraja", kazala je Mihajlovićeva.

Prilikom posete Novoj Varoši, ministarka Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorili su u Novoj Varoši kancelariju za rodnu ravnopravnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: