Ponedeljak, 03.06.2019.

10:39

Huavej prodaje većinski udeo u podvodnom kablovskom biznisu

Kineski Huavej Tehnolodžis planira da proda 51 odsto udela u svom podvodnom telekom kablovskom biznisu, Huavej Marin Sistemsu.

Izvor: Tanjug

Huavej prodaje većinski udeo u podvodnom  kablovskom biznisu
FOTO: Epa, TOMS KALNINS

Kompanija Hengtong Optik-Elektrik za proizvodnju optičke komunikacione mreže sa sedištem u provinciji Đijangsu objavila je na Šangajskoj berzi da je 31. maja potpisala pismo o namerama sa firmom Huavej Tehnolodžisom, o kupovini vlasničkog udela u Main Sistemsu plaćanjem u gotovini i u akcijama.

Trgovanje akcijama Hengtong Optik-Elektrika na Šangajskoj berzi je danas obustavljeno zbog tekućih razgovora o tom ugovoru.

Do ove potencijalne prodaje dolazi u vreme kada je glavna delatnost kompanije Huavej Tehnolodžiz - prodaja telekomunikacione mrežne opreme i pametnih telefona - pod intenzivnim pritiskom u svetu zbog Sjedinjenih Država koje tvrde da njeni proizvodi predstavljaju bezbednosni rizik, te su i h stavili na crnu listu.

Huavej je tvrdio da to nije tačno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: