Petak, 12.10.2018.

15:20

"Vlada na noge podigla Niš, u Kraljevu 4 fabrike"

Premijerka Ana Brnabić kaže da bi 2019. trebalo da krene gasovod Niš - Prokuplje, projekat vredan oko 15 miliona evra, koji će dati drugačiju perspektivu.

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

Poručila je da vlada, kao što je na noge podigla Niš i jug Srbije, radi na tome da se razvijaju i ostali delovi zemlje, pa je našla partnera za RTB Bor i time rešila jedan veliki problem na istoku zemlje, a u Kraljevu su sada četiri fabrike.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa investicijama, Brnabićeva je podsetila da u Prokuplju već rade Leoni i Bizlink, a da će biti bolja situacija kada bude uređena industrijska zona.

Ukazala je da je važno da lokalne samouprave treba da rade na razvoju malih i srednjih preduzeća u svojim sredinama, za koje Ministarstvo privrede opredeljuje sredstva, jer zdrava ekonomija ne zavisi samo od stranih investitora.

Kad je reč o izmeštanju Opšte bolnice, rekla je da je važno da budući objekat bolnice od 30.000 kvadrata, što je, kaže, ogroman kapacitet, bude regionalni centar za nekoliko bliskih okruga.

Na sednici se razgovaralo i o Kuršumliji, Blacu, Žitorađi, dodala je i navela da je važno da se završi proces privatizacije Kuršumlijske banje.

"Dve banje u blizini Kuršumlije (Prolom i Lukovska banja) jako dobro rade, a Kuršumljija je turistički potencijal i sa Đavoljom varoši. Važno je i da auto-put ide do Kuršumlije", rekla je predsednica vlade.

Kada je reč o privatizaciji Kuršumlijske banje, navela je da je jedan od problema bio i rigorozan Zakon o javnoj svojini, čije je izmene, kaže, vlada juče usvojila, pa se nada da će time problem biti rešen, a zatim i pronađen način da se ta banja oživi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: