Proglašeni pobednici Generator 2.0 konkursa

Završeno veliko finale konkursa Generator 2.0, koji je pokrenula Sosijete ženeral banka sa partnerima, namenjenog preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima koji žele da digitalno transformišu svoj biznis.

Promo

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

16:00

Proglašeni pobednici Generator 2.0 konkursa
Foto: Aleksandar Anðiæ

"Centar dr Gifing" i "Vrtlari" proglašeni su odlukom žirija pobednicima konkursa Generator 2.0, dok je mlekara "Carpe Diem" osvojila nagradu direktno glasovima publike. Glavna nagrada za ova tri preduzeća je digitalna transformacija njihovog poslovanja. Ona će obuhvatiti celokupnu analizu postojećeg stanja poslovanja i preporuke sa akcionim planom, implementaciju jedne od predloženih preporuka u vrednosti do 5.000 evra, kao i marketinški preobražaj i medijsku kampanju.

Na ovo takmičenje, pokrenuto krajem prošle godine, prijavilo se 116 malih i srednjih preduzeća od kojih je 20 prošlo u sledeću fazu. Polufinalisti su prošli kreativne radionice i sa Generator 2.0 timom stručnjaka radili na definisanju daljeg pravca njihovog poslovanja, prepoznavanju novih poslovnih prilika i sticanju različitih veština potrebnih za razvoj biznisa u digitalnoj ekonomiji. Zatim je usledila faza glasanja na sajtu tokom koje je sakupljeno više od 23.000 glasova i odabran jedan pobednik, Carpe Diem, koji je direktno osvojio digitalnu transformaciju.
Foto: Aleksandar Anðiæ
Supružnici Jelena Marić, pejzažni arhitekta, i pravnik Aleksandar Stepanić, vlasnici i osnivači porodičnog biznisa "Carpe Diem", u Krušedolu imaju farmu sa 250 koza, a otkupljuju i sa drugih farmi, pa dnevno prerađuju 1.000 litara kozjeg i ovčijeg mleka praveći jogurt, kiselo mleko, sireve, surutku…Prijavili su se na konkurs sa željom da pronađu nove partnere za svoj biznis i da, koristeći onlajn platformu, zajedno sa potrošačima nastave da unapređuju i inoviraju svoj brend.

Centar za preventivnu medicinu i program ishrane Dr Gifing je porodična firma koja se bavi programom ishrane i preventivnom medicinom. Lider je u oblasti nutricionizma, prisutan i na drugim tržištima u vidu franšiza. Veruju da će digitalizacija njihove interne komunikacije i unapređenje poslovanja pozitivno odraziti i na odnos koji grade sa klijentima, zato im je potrebna stručna pomoć u ovom procesu.

Preduzeće "Vrtlari" je osnovano pre tri godine u Malom Iđošu, proizvodi sokove, džemove, slatko i ajvar u modernom proizvodnom pogonu, koristeći prvoklasne sirovine. Vlasnici i osnivači Vanja i Branislav Sekulić za kratko vreme su izgradili ovaj domaći brend a smatraju da im je potrebna pomoć eksperata za digitalnu transformaciju za dalji napredak i razvoj.

Tim transformatora koji će sprovoditi digitalnu transformaciju ovih preduzeća u drugoj polovini ove godine sačinjen je od predstavnika Sosijete ženeral banke, ICT Hub centra za tehnološko preduzetništvo i IT kompanija partnera konkursa (Codetribe, TeleGroup, Symphony, Quantox, M&I Systems, Mainstream, Digital Worx) uz superviziju Senada Kulenovića, konsultanta za digitalnu transformaciju, dok će marketinški preobražaj i medijsku kampanju sprovoditi agencije Publicis i Direct Media.
Foto: Aleksandar Anðiæ
Generator je jedan od najznačajnijih projekata kojim Societe Generale banka u Srbiji podstiče kulturu inovacija, preduzetništvo i inovativno poslovanje. Prvi ciklus konkursa, održan je krajem 2017. godine, uz nagradni fond za najbolje preduzetničke inovacije u ukupnom iznosu od milion i po dinara. U prošloj godini sproveden je i Generator Fluo, konkurs za najbolje studentske preduzetničke inovacije, a pobednici su imali priliku da provedu sedam dana u inovativnom tehnološkom habu Societe Generale Grupe u Parizu.

Sve polufinaliste i više informacija o samom konkursu pronađite na www.generator.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: