BBC 0

15.05.2024.

21:38

Roman Polanski: Francuski sud oslobodio reditelja optužbi za silovanje

Glumica Šarlot Luis kaže da ju je devedesetogodišnji reditelj oklevetao nazivajući je lažovom kada ga je optužila za silovanje.

Izvor: Emili Atkinson - BBC Njuz

Roman Polanski: Francuski sud oslobodio reditelja optužbi za silovanje
Getty Images

Podeli:

Pariski sud oslobodio je reditelja Romana Polanskog klevete britanske glumce koji ga je optužila da ju je silovao kada je bila tinejdžerka.

Polanski je 2019. za časopis Pariz M(Paris Match) izjavio da je Šarlot Luis lagala da ju je on seksualno zlostavljao pre četiri decenije.

Pedesetšestogodišnja Luis tada je tužila devedesetogodišnjeg reditelja, poznatog po filmovima Rozmarina Beba i Pijanista.

Ona je u martu na sudu izjavila da je postala žrtva "kampanje klevetanja" koja ju je "skoro uništila".

Polanski je pobegao iz Sjedinjenih Država 1978. godine kada je priznao da je imao seks sa trinaestogodišnjom devojčicom.

Nekoliko drugih žena je od tada iznelo tvrdnje da ih je Polanski zlostavljao, a on je sve ove opužbe negirao.

BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.

Tokom 2010 godine, Šarlot Luis je optužila reditelja da ju je napao na "najgori mogući način", 1983. godine u Parizu kada je došla na kasting.

Tada je imala 16 godina.

Kasnije se pojavila u njegovom filmu Pirati iz 1986.

U intervjuu za časopis Pariz Meč (Paris Match), filmski reditelj rođen u Francuskoj, tvrdio je da je to bila "gnusna laž".

Polanski nije prisustvovao suđenju.

Pariz Meč (Paris Match) preneo je da je u članku iz 1999. godine za britanski tabloidni list Njuz of d vrld(News of the World), koji se više ne objavljuje, Luis izjavila: "Bila sam fascinirana njime (Polanskim) i želela sam da mu budem ljubavnica"

Luis je rekla da citati koji su joj pripisani u tom intervjuu nisu tačni.

Podnela je tužbu za klevetu, a po francuskom zakonu, filmski reditelj je automatski optužen.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

21 h

Podeli: