BBC

Petak, 14.10.2022.

16:28

Turska i cenzura: Poslanik čekićem razbio telefon u parlamentu zbog predloga zakona o dezinformacijama

Poslanik Republikanske narodne partije protestovao je zbog vladinog predloga zakona čiji je cilj da se bori protiv " dezinformacija" na internetu.

Izvor: BBC

Default images

Turski poslanik je razbio njegov mobilni telefon čekićem dok je držao govor u parlamentu.

Burak Erbaj, član opozicione Republikanske narodne partije, protestovao je zbog vladinog predloga zakona čiji je cilj da se bori protiv " dezinformacija" na internetu.

Prema ovom zakonu, društvene mreže i sajtovi bi morali da dostavljaju informacije o korisnicima koji se sumnjiče za "propagiranje obmanjujućih informacija".

Posledica toga bi mogla da bude zatvorska kazna do tri godine za optužene.

Kritičari kažu da će ovaj predlog zakona, ukoliko bude usvojen, ugroziti slobodu medija i dovesti do široko rasprostranjene cenzure. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: