Automobili

Utorak, 24.10.2023.

15:54

Nemci ojačali legendarnu Bubu FOTO

Prvo mesto na podužoj listi modifikacija koje su u nemačkoj kompaniji Memminger pripremili za Volkswagenovu Bubu bez sumnje pripada 2,7-litarskom četvorocilindarskom boxer motoru.

Izvor: B92, Kliks

Nemci ojačali legendarnu Bubu FOTO
Foto: Memminger

Memminger se restauracijom bavi od 1992. godine, a u međuvremenu su odlučili da svojoj klijenteli nude i Bube koje su nakon restauriranja prošle i kroz proces modifikacije.

Da u kompaniji na čijem je čelu Georg Memming rade izvrstan posao, najbolje govori često poređenje sa američkom kompanijom Singer koja je sinonim za restomod projekte na bazi Porschea 911, a za poslednji restomod u Memmingeru su uzeli Cabrio verziju VW-a 1303 iz 1973. godine.
Foto: Memminger
Neimenovani kupac odlučio se za jednu od Porscheovih nijansi zelene boje (Oak Green) na temeljno ojačanoj karoseriji uz koju se savršeno uklapa kožom obložena unutrašnjost u svetlosmeđoj boji sa sportskim volanom i prednjim sedištima koja potpisuje Recaro,

Među detaljima koji upadaju u oči su i dvobojne Fuchs aluminijumske felne koje se godinama vežu za nekoliko generacija Porschea 911.
Foto: Memminger
Ono što se ne vidi, krije se ispod zadnjeg poklopca. Bubin originalni motor svoje mesto je ustupio novorazvijenom boxer motoru sa četiri cilindra i vazdušnim hlađenjem, za čiju je osnovicu poslužio motor iz VW modela 411 i 412.

U Memmingeru su radnu zapreminu sa standardnih 1,7 povećali na 2,7 litara, a rezultat svega je 175 KS i 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta, znatno više od pedesetak KS koji su pokretali VW 1303. Za prenos snage tu je novi petostepeni manuelni menjač.
Foto: Memminger
Mnogo veća "ergela" sa sobom je donela podesivo vešanje, unapređene kočnice i otvoreniji izduvni sistem od nerđajućeg čelika, a u Memmingeru nisu otkrili podatke o performansama i cenu automobila. Nezvanično, pominje se oko 200 km/h i nešto više od 80.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: