Krećete na letovanje – šta treba znati

Leto je počelo, i dok planiramo naše godišnje odmore, finalne pripreme su uveliko u toku.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2022.

11:15

Krećete na letovanje – šta treba znati
Foto: Dirima/Shutterstock

Odeća i letnji aksesoari – spakovani! Krema za sunce i dobra knjiga – checked! I ono najvažnije - “kofer” pun osmeha i dobrog raspoloženja koji smo pripremili u susret letnjoj avanturi.

Ipak, koliko god vodili brigu o tome kako sebe da “spakujemo” za predstojeće letovanje, ne treba da zaboravimo da je potrebno da se pobrinemo i za vernog saputnika – našeg četvorotočkaša, kako ne bismo naišli na neprijatna iznenađenja u putu.

Pored provere tehničke ispravnosti, što je uvek preporuka pred odlazak na duža putovanja, stručnjaci su saglasni i da je važno da obratimo pažnju na kvalitet goriva koje sipamo jer je upravo kvalitet derivata jedan od ključnih faktora koji utiču na pouzdanost i radni vek motora.

Za sve one koji „brinu brigu“ kako do udobne vožnje na svakom pređenom kilometru, rešenje je premijum gorivo NIS-a, G-Drive, koje omogućava efikasniji rad i bolje performanse motora. Na koji način?

G-Drive je domaće premijum gorivo koje je proizvedeno prema najvišim tehnološkim standardima u Rafineriji nafte Pančevo, obogaćeno je paketom aditiva, a upravo njegova specijalna formula omogućava efikasniji rad motora.

Između ostalog, sadrži aktivne komponente koje poboljšavaju performanse motora automobila i doprinose tome da motor duže ostane ispravan i manje podložan kvarovima. Paleta G-Drive goriva sadrži G Drive 100, visokooktanski aditivirani benzin od minimum 100 oktana, i G-Drive dizel, aditivirano dizel gorivo.

Najbolji dokaz kvaliteta NIS-ovog G-Drive 100 goriva svakako su testovi Milbrook Proving Ground-a, jednog od najvećih centara za testiranje vozila koji obuhvata kapacitete za testiranje i razvoj vozila, uključujući i one za ocenjivanje vozila i sistema, razvoj pogona i testove bezbednosti.

Rezultati testiranja potvrdili su poboljšane performanse G-Drive 100 u poređenju sa standardnim Evro BMB 95 – konkretno, do 7 odsto povećanje snage motora, do 10 odsto poboljšanje dinamike ubrzanja, kao i povećanje obrtnog momenta do 5 odsto.

Uz sve to, ovo gorivo koriste i najbolji sportski timovi koji učestvuju na svetskim šampionatima u trkama izdržljivosti – između ostalih, i G-Drive Racing tim koji koristi G-Drive gorivo tokom priprema i testiranja, što omogućava proveru motornih karakteristika i u ekstremnim uslovima.

Neka vaše letovanje bude premijum od prvog dana putovanja! Natočite premijum G-Drive gorivo na nekoj od mnogobrojnih NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica i putujte bezbrižno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: