Renault šalje u penziju Kadjar, menja ga Austral FOTO

Novi SUV biće predstavljen u proleće 2022.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

13:56

Renault šalje u penziju Kadjar, menja ga Austral FOTO
Foto: Renault promo

Renault je najavio kraj za model Kadjar, koji je izdržao samo jednu generaciju, a novi kompaktni SUV (C-SUV) zvaće se Austral.

Francuski proizvođač navodi da je novo ime, inače izvedeno od latinske reči "australis", odabrao zato što dobro zvući u mnogim evropskim jezicima,
uključujući francuski, što je važno za ovaj brend.

Prema Silviji Dos Santos, menadžeru zaduženom za imenovanje modela u okviru Renault Global Marketinga, Austral "dočarava živahnost i toplotu južne hemisfere i upućuje poziv za istraživanje, što ga čini idealnim za jedan SUV".
Kadjar odlazi u penziju 2022. (Foto: Renault promo)
Austral čini deo nove palete kompaktnih SUV vozila kompanije Renault, koji se mogu pohvaliti inovativnim tehnologijama i ekološkim karakteristikama.

U ovom automobilu, dužine 4,51 m, udobno će se voziti do 5 odraslih putnika, tvrde u francuskom proizvođaču.

Prema njihovim rečima, novi model pokazuje da je Renault čvrsto odlučio povrati svoje uporište u automobilskom C segmentu, nakon lansiranja modela kao što su Arkana/Megane Conquest i električni Megane E-Tech.

Renault Austral će biti zvanično predstavljen na proleće 2022. godine, kao zamena za odlazeći Kadjar-

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: