Mazda potvrdila: Stižu CX-60 i CX-80

Japanski proizvođač objavio je u četvrtak planove za proširenje svoje ponude SUV modela od 2022.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.10.2021.

09:30

Mazda potvrdila: Stižu CX-60 i CX-80
Mazda CX-5 za 2021. (Foto: Mazda)

Dva nova modela, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, biće predstavljeni na evropskom tržištu u sledeće dve godine, saopštili su iz japanske kompanije.

Kako bi zadovoljila rastuće potrebe segmenta, Mazda će evropskim kupcima ponuditi širi izbor SUV modela.

U isto vreme, novi modeli iz grupe velikih SUV vozila, CX-70 i CX-90, kao i CX-50 iz grupe manjih krosovera biće predstavljeni u Sjedinjenim Državama i na nekim drugim vanevropskim tržištima.

U Mazdi očekuju da će novi evropski modeli, CX-60 i CX-80, stvoriti pozitivan poslovni rast u srednjeročnom i dugoročnom periodu.

Mazda CX-60 i CX-80 biće dostupni u verzijama sa dva i tri reda sedišta, i predvodiće nove modele japanskog proizvođača sa "plug-in" hibridnim pogonom koji čine redni 4-cilindarski benzinski motor i elektromotor.

Osim toga, nova generacija rednih 6-cilindraskih benzinskih i dizel motora, Skyactiv-X i Skyactiv-D, takođe će biti predstavljena u kombinaciji sa 48-voltnim lakim hibridnim sistemom.

Iz Mazde su saopštili da će tokom prve polovine 2022. biti predstavljena i nova verzija Mazdinog električnog automobila MX-30 sa produženim radijusom kretanja, koja će koristiti rotacioni motor kao generator struje.

Od 2025. godine kompanije će predstaviti niz novih vozila na novoj platformi konstruisanoj za električni pogon. Uvođenjem ovih modela, Mazda je na putu da do 2030. dovrši elektrifikaciju svog kompletnog asortimana, tvrde u toj kompaniji.

Uz ove nove modele, nedavno osvežena Mazda CX-5 ostaje jedan od ključnih modela koji pokreću Mazdino poslovanje na globalnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: