Nova vrsta "ležećih policajaca" na hrvatskim putevima

Na zagrebačkim saobraćajnicama je u poslednje vreme primetan novi tip ovih usporivača vozila.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Ponedeljak, 09.11.2020.

10:34

Nova vrsta
Foto: B92/NÆ

Novi "ležeći policajci" su jarkocrvene boje i protežu se celom širinom puta pa ih je nemoguće zaobići, a imaju i dodatne žute oznake koje ih čine još vidljivijima.

U odnosu na ranije usporivače saobraćaja, novi su zaobljeniji pa automobili lakše prelaze preko njih, bez naglih trzaja kakvi su bili karakteristični za starije žute i crne uspornike. Ipak, ovi "ležeći policajci" ispunjavaju funkciju jer je i dalje neprijatno ako na njih naletite velikom brzinom, piše Index.hr.

Kako izgledaju novi usporiivači u Hrvatskoj, možete pogledati ovde.

S obzirom da su i beogradske ulice prepune "ležećih policajaca" koji često nisu adekvatni, jer je prelazak preko njih čak i pri minimalnim brzinama neprijatan za vozače, a pogotovo za ogibljenje automobila, možda bi i naše nadležne službe trebalo da razmisle o zameni neodgovarajućih usporivača saobraćaja.

Takođe, veliki broj "ležećih" na našim putevima i ulicama je neadekvatno obeležen, pa se često dešava da ih vozač primeti tek kada prednji točkovi automobila pređu preko njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: