Frankfurtske premijere: Novi Renault Captur FOTO

Renault je na salonu automobila u Frankfurtu premijerno izložio drugu generaciju svog popularnog krosovera.

Podeli
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Više fotografija sa 68. međunarodnog sajma automobila u Frankfurtu pogledajte u našoj Galeriji

Pionir klase urbanih krosovera, Captur je od debija 2013. prodat u više od 1,2 miiona jedinica po čemu je najprodavaniji u svom segmentu u Evropi.

Druga generacija dolazi u nešto većim dimenzijama inspirisana novim Cliom. Bazirana na novoj CMF-B platformi, novi Captur ima 85% lakših delova u odnosu na prethodnika, a uz optimizovanu aerodinamiku sada je tiši i ekonomičniji.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Novi Captur je duži 11 cm u odnosu na odlazeću generaciju sa dva centimetra dužim međuosovinskim rastojanjem, a u zavisnosti od opreme dolazi na felnama veličine do 18 inča uz potpuno LED farove i zadnja svetla.

Renault nudi 11 različitih farbi karoserije uz četiri krova, a uz tri paketa omogućava čak 90 različihih shema po čemu je jedinstven u segmentu.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Krosover je zadržao LED farove u obliku slova C koji su usklađeni sa branikom, a uz zadnja svetla sličnog oblika Captur dobija karakterističan izgled uz nekoliko hromiranih lajsni na bočnim panelima.

Kupci će moći da biraju i dodatke poput krovnih šina i panoramskog krova na otvaranje.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Ukoliko sve već videli novi Clio, unutrašnjost Captura se ne razlikuje mnogo, na komandnoj tabli dominira veliki vertikalni ekran, a ispod njega gomila dugmića za kontrolu različitih funkcija.

Novi Captur ima prtljažnik kapaciteta 536 litara, a u raznim odeljcima u enterijeru može da se "nakupi" dodatnih 27 l.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Što se tiče pogona, novi Captur dolazi sa 1.0 i 1.3-litarskim benzinskim agregatima snage 100-155 KS, te jednom dizelskom 1.5-litarskom dCi jedinicom sa 115 KS.

U zavisnosti od izbora motora, na raspolaganju su petostepeni i šestostepeni manuelni, te sedmostepeni automatizovani menjač sa dvostrukim kvačilom.

Novi Captur će imati i plug-in hibridnu verziju koja će moći da pređe 45 kilometara samo na električnu energiju.

Vesti

strana 1 od 58 idi na stranu