Automobili

Četvrtak, 30.08.2018.

11:55

Škodin "Golf GTI" debituje na sajmu u Parizu VIDEO

Češki proizvođač objavio je dizajnerske crteže koncepta Vision RS koji će imati premijeru na predstojećem pariskom auto-salonu.

Izvor: B92

Škodin

Uz najavljeni Kodiaq RS, koji će takođe biti predstavljen na ovoj manifestaciji, Škoda je pripremila i jedno iznenađenje u vidu sportskog hečbeka.

Vision RS poslužiće kao najava produkcijskog kompaknog "hot heča" koji bi trebalo da stigne u prodajne salone za par godina.

Dužina konceptnog vozila je 4.356 mm, širina 1.810 mm, a visina 1.431 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.650 mm.

Hečbek ima 5 vrata i sportski izgled koji je dodatno naglašen spuštenim ogibljenjem i zadnjim krovnim spojlerom.
Iako je Škodin kompaktni automobil prikazan u sportskom konceptnom izdanju, treba očekivati da se u serijskoj verziji najpre pojavi "obični" hečbek koji pripada Golf klasi.

Naime, Škoda je u julu najavila da će naslednik aktuelnog modela Rapid Spaceback, koji spada u B+ segment, porasti i preći u C segment, u kome se nalazi i pomenuti Golf.

U tom slučaju, Vision RS predstavlja koncept buduće najsnažnije varijante novog Rapida, koja bi imala karakteristike Golfa GTI.

Premijera koncepta Vision RS zakazana je za sajam automobila u Parizu i početak oktobra, a prve zvanične fotografije i tehničke detalje možemo očekivati nešto ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: