BMW otkriva detalje novog roudstera (VIDEO)

Nemački proizvođač objavio je fotografije i video nove generacije modela Z4. Na snimku je prikazana najpotentnija verzija ovog automobila, M40i.

Podeli

BMW privodi kraju prpreme za lansiranje novog roudstera Z4, koji prolazi kroz završnu fazu testiranja, pre nego što zablista na nekom od sledećih velikih svetskih auto-salona.

Kompanija obećava da će Z4 za 2019. biti "čistokrvni roudster", sa dugom haubom, kratkim prepustima karoserije preko točkova i niskim težištem, dok će sklopivi krov ovoga puta biti od platna.

Na fotografijama se vidi najsnažnija verzija - Z4 M40i. Ispod maskirne folije nazire se agresivan prednji deo automobila, dok se pozadi zapažaju dva simetrično postavljena trapezoidna izduva, mali spojler na završetku poklopca prtljažnika i i tanka, izdužena stop svetla.

BMW nije precizirao specifikacije pogonske jedincie koja će se ugrađivati u M40i, ali je saopšteno da je u pitanju novi šestocilindarski motor.

Pretpostavlja se da je u pitanju 3.0 litarski agregat koji proizvodi oko 385 ks.

Najmoćniji Z4 biće opremljen spuštenim sportskim oslanjanjem i elektronski kontrolisanim amortizerima.

BMW je najavio i da će ovaj automobil imati visokoperformansne kočnice kao i zaključavanje zadnjeg diferencijala

Proizvođač i dalje drži u tajnosti datum premijere, a očekuje se da će zvanične fotografije i tehnički detalji biti objavljeni tokom leta, dok bi prava premijera trebalo da se održi na sajmu automobila u Parizu, početkom oktobra.

Pogledajte video:

Vesti

strana 1 od 78 idi na stranu