Automobili / Vesti 33

Premijera: Mitsubishi Eclipse Cross / FOTO

Mitsubishi je objavio fotografije i tehničke detalje svog novog kompaktnog krosovera.

Izvor:

Za naziv ovog automobila japanski proizvođač iskoristio je ime jednog od ranijih modela iz svoje game - Eclipse, i dodao mu odrednicu Cross.

U pitanju je prvi krosover/SUV model Mitsubishija otkako je ovu kompaniju kupio Nissan.

Eclipse Cross je dizajnerski baziran na konceptu XR-PHEV, a iako su linije serijskog modela ublažene u odnosu na prototip, automobil će itakako privlačiti poglede svojim izgledom.

Enterijer nije toliko avangardan u pogledu dizajna, a već na prvi pogled izdvaja se veliki ekran multimedijalnog sistema koji svojom pozicijom i oblikom podseća na onaj iz BMW-a.

Motorizacija se sastoji od jednog benzinskog i jednog dizel agregata.

Novi 1.5 litarski turbobenzinac sa direktnim ubrizgavanjem uparen je sa menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenosa (CVT). Specifikacije motora nisu saopštene, ali je Mitsubishi otkrio da menjač raspolaže i sa manuelnim, sportskim modom rada u kome ima 8 brzina.

Za one koji preferiraju dizelaše tu je 2.2 litarski turbo dizel motor, takođe sa direktnim ubrizgavanjem, za koji proizvođač tvrdi da je razvijen specijalno za model Eclipse Cross.

Motor je povezan sa osmobrzinskim automatikom.

Eclipse Cross će biti dostupan u verzijama sa prednjim, i elektronski kontrolisanim pogonom na sva 4 točka.

Automobil će debitovati na salonu u Ženevi a u prodajne salone stiže do kraja ove ili početkom 2018. godine.

.

.

.

.

.

.

.

Komentari 33
Čitajte
Pošalji komentar

Vesti

Opel ima novi plan za najvažnije afričko tržište

Osim što će svoja vozila prodavati uz pomoć novog partnera, Opel sprema “ofanzivu” novih modela u Južnoj Africi. Istovremeno, bivši vlasnik ove nemačke auto-marke, General Motors, odlučio je da sa južnoafričkog tržišta od 1. januara 2018. povuče svoj brend Chevrolet.

Vesti četvrtak 23.11. 12:55 Komentara: 0

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 16

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 32