Električni Golf za 2017: Više snage, veća autonomija

Restilizovani e-Golf sa jednim punjenjem baterija sada može da pređe i do 300 km.

Podeli

Pored redizajna koji je izvršen po ugledu na druge verzije iz familije Golf modela, Volkswagen je unapredio i tehničke karakteristike i performanse e-Golfa.

Umesto pogonske baterije kapaciteta 24,2 kWh, ugrađena je veća od 35,8 kWh. Zahvaljujući tome, e-Golf je povećao autonomiju vožnje koja prema NEDC standardu sada iznosi 300 km.

S obzirom da su procene koje iznosi NEDC obično nešto optimističnije jer se odnose na idealne uslove saobraćaja, očekuje se da će električni Golf u realnim uslovima vožnje bez problema prelaziti oko 200 km pre nego što se baterije isprazne.

E-Golf je sada standardno opremljen novim, Discover Pro multimedijalnim sistemom sa 9,2 inčnim ekranom. Ovaj sistem između ostalog podržava i gestovne komande.

Osim toga, VW je unapredio i sadržaje koji se odnose na bezbednost u vožnji. Električni Golf opremljen je širokim spektrom sistema asistencije, kao što su Front Assist, City Emergency Braking i Pedestrian Monitoring.

U osnosu na verziju pre redizajna, elektromotor je dobio dodatnih 20 konjskih snaga, pa sada isporučuje 136 ks (100 kW), a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,6 s.

E-Golf u Nemačkoj se prodaje po ceni od 35.900 evra.

strana 1 od 35 idi na stranu