Renault Kaptur po ukusu Rusa: Manje urban, više SUV

Francuski proizvođač predstavio je verziju modela Captur za rusko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

14:19

Renault Kaptur po ukusu Rusa: Manje urban, više SUV

Osim delimično promenjenog imena - automobil će se u Rusiji prodavati kao Kaptur - u odnosu na evropsku verziju vozilo ima povećano odstojanje od tla (204 mm) a na raspolaganju je i pogon na sva 4 točka. Pored toga, Kaptur je od Captura duži za 211 mm, širi za 35 mm i viši za 47 mm.
Stilske razlike između dve verzije su minimalne i obuhvataju drugačije farove, masku hladnjaka i prednji branik, kao i nova LED dnevna svetla, dok su pozadi redizajnirana stop svetla.
Sistem oslanjanja je više prilagođen vožnji van asfalta nego kod evropskog modela, jer u ruskoj varijanti ovaj mali SUV neće biti tek običan urbani automobil. Zahvaljujući povišenom odstojanju od tla, Kaptur je u stanju da savlada i zahtevnije terene. Dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 20 stepeni a pri silasku ovaj ugao iznosi 31 stepen.
U standardnu opremu spadaju i elektropodizači prozora, otključavanje i zaključavanje bez ključa, startovanje motora pritiskom na dugme, dok se kao opcija može dobiti Med Nav multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir i Bluetooth konekcijom.

S obzirom na ruske uslove eksploatacije, koji podrazumevaju duge i hladne zime, kupcima su uz doplatu dostupni i grejači prednjih sedišta i vetrobranskog stakla.
Kaptur na rusko tržište stiže u leto 2016. a izrađivaće se u fabrici kompanije Renault u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: