Automobili

Petak, 26.02.2016.

15:38

Počela proizvodnja nove E klase

Prvi Mercedes E klase najnovije generacije sišao je za proizvodne trake fabrike Sindelfingen u Nemačkoj. Tom prilikom, Mercedes je izložio i njegove prethodnike i podsetio na istoriju ovog modela.

Izvor: B92

Počela proizvodnja nove E klase

U nemačkom proizvođaču kažu da je E klasa najprodavaniji Mercedes svih vremena, sa 13 miliona isporučenih primeraka, a preteča je bio Mercedes 170 V.

Nakon nove E klase sedan, biće predstavljena i karavan verzija, koja će se takođe sklapati u Sindelfingenu. Inače, u toj fabrici se već izrađuju modeli modeli CLS, CLS Shooting Brake, S klasa (Sedan, Coupe, Cabriolet), Mercedes-Maybach i sportski Mercedes-AMG GT.

U pogonu je zaposleno više od 25.000 radnika, a godišnje se proizvede 400.000 automobila različitih modela.

Pročitajte više o novom Mercedesu E klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: