SsangYong predstavio Rexton W na sajmu u Beogradu

Uvoznik SsangYong vozila za Srbiju, kompanija Ratola, izložila je u hali 1 na Beogradskom sajmu dva modela ovog južnokorejskog proizvođača terenaca - Rexton W i Korando.

Podeli

Nakon prošlogodišnjeg povratka na srpsko tržište, na BG Car Show 2014. SsangYong premijerno predstavlja novu, treću generaciju poznatog terenca Rexton W.

Pored toga, korejska kompanija na sajmu obeležava i svoj 60 rođendan.

Treća generacija terenca Rexton donosi novi 2.0 e-XDi aktivni dizel motor, zahvaljujući kojem je SsangYong uspeo da ostvari spoj ekonomičnosti u potrošnji goriva, sa jedne, i performansi i praktičnosti, sa druge strane.

Motor proizvodi 155 ks i 360 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Obrtni moment je optimizovan u donjem opsegu od 190 Nm kroz najčešće upotrebljivan raspon obrtaja motora, od 1.500 do 2.800 o/min.

Kao rezultat, vozilo Rexton W ostvaruje 193 g/km emisije ugljen-dioksida, u verziji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem i prednjim pogonom, što je poboljšanje od 15 odsto u odnosu na izlazni model.

Pored Rextona W, tu je i već poznati Korando, globalni strateški model kompanije Ssang Yong koji je u svetu prodat u preko100 hiljada primeraka.

Korando sada nudi kompletnu liniju pogonskih grupa koja uključuje snažni 2.0 litarski dizel motor, kao i dizel i benzinske motore sa niskom emisijom ugljen-dioksida.

Sa fokusom na kvalitet i privlačnost, Korando je dizajniran i razvijen u Evropi od strane poznatog stiliste Đorđeta Đuđara (Giorgetto Giugiaro) .

Oba izložena SSangYong modela imaju garanciju od 5 godina koja se ostvaruje u novoformiranoj servisnoj mreži u Srbiji.

Više fotografija sa sajma automobila pogledajte u Galeriji.

Pratite naš specijal Sajam u Beogradu.

Vesti

Mitsubishi ukida Lancer Evolution X krajem 2014?

Prema pisanju japanskih medija, Mitsubishi će do kraja godine prestati da proizvodi aktuelnu verziju modela Lancer Evolution. Ono što će dodatno uznemiriti fanove ovog automobila je informacija da ovog puta model Evolution možda uopšte neće dobiti svog naslednika.

Vesti ponedeljak 31.03. 14:05 Komentara: 19

Prve fotografije Chevroleta Cruze za 2015.

Na internet su dospele prve nezvanične fotografije nove generacije modela Cruze. Reč je o limuzinskoj verziji namenjenoj kupcima u Kini. Ipak, što se tiče dizajna spoljašnjosti ne treba očekvati da će se model za druga svetska tržišta bitnije razlikovati od kineske verzije.

Vesti ponedeljak 31.03. 10:54 Komentara: 23

Mercedes: Trocilindraši u kompaktnim hibridnim modelima

Iako je nedavno odbacio mogućnost upotrebe trocilindričnih motora u Mercedesovim limuzinama sa zadnjim pogonom, šef odeljenja za razvoj motora, Bernhard Heil, izjavio je da za motore sa tri cilindra ima mesta - ali u hibridnim verzijama kompaktnih modela sa prednjim pogonom.

Vesti ponedeljak 31.03. 09:44 Komentara: 6
strana 1 od 51 idi na stranu