Toyota u Parizu 2012.

Na Sajmu automobila u Parizu, Toyota će predstaviti novi Auris, novi Auris Touring Sports i novi Verso. Japanski proizvođač namerava da sa ova tri modela krene u ofanzivu na evropski C segment.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

22:59

Default images

Kompletno obnovljen asortiman Toyote u C segmentu obuhvata novu generaciju modela Auris, zatim njegovu karavan verziju, Auris Touring Sports, kao i novi Verso.

Pored ovih modela, na Sajmu automobila u Parizu 2012. biće predstavljeni novi Yaris Trend i TRD linija vrhunske dodatne opreme za Toyotu GT 86.

U Toyoti kažu da je nosilac nove generacije njihovih modela Auris. Ovaj automobil je odraz rešenosti japanske kompanije da napravi „dopadljivije, dinamičnije i zabavnije automobile.“
Toyota Auris Hybrid
Novi Auris nudi kvalitetniju unutrašnjost, bolju voznu dinamiku i efikasniji rad pogonskih agregata – uključujući i potpuno hibridni model sa naprednom Toyotinom tehnologijom.

Za razliku od prethodne generacije, Toyota je rešila da novi Auris od početka bude dostupan u hibridnoj varijanti, a u toj kompaniji očekuju da će hibrid činiti 1/3 prodaje Aurisa u Evropi.

Pored hibrida, biće predstavljena i Touring Sports verzija modela Auris. Toyota se odlučila da pored hečbeka ponudi i karavan, jer prema istraživanjima ova vrsta automobila trenutno čini 25% prodaje u C segmentu.

To će ujedno biti i prvi karavan u segmentu koji je, pored benzinskih i dizel motora, dostupan i sa hibridnim agregatom.
Toyota Yaris Trend
Kao deo nove generacije modela iz C segmenta, Toyota će u Parizu prikazati i novi Verso.

Ovaj automobil oblikovan je u stilu novog Toyotinog dizajnerskog jezika, ima poboljšanu unutrašnjost, rekonstruisan 2.0 D-4D motor sa boljim performansama i nižim emisijama CO2, unapređenu voznu dinamiku i manji nivo buke i vibracija.

Kako bi privukla nove, mlade i urbane kupce, koji cene dizajn, Toyota će ponuditi posebnu verziju modela Yaris, pod oznakom Trend. Kako kažu u Toyoti, ovaj automobil ima „jedinstven stil spoljašnjosti uz ekskluzivne detalje, teksture i boje u unutrašnjosti.“
Toyota GT 86 TRD
Na Sajmu automobila u Parizu Toyota će predstaviti i asortiman TRD (Toyota Racing Development) dodatne opreme za sportski model GT86.

TRD oprema po prvi put će biti dostupan i u Evropi, a reč je o širokom dijapazonu dodataka za spoljašnjost, unutrašnjost i mehanička poboljšanja automobila. TRD delovi nisu ograničeni paketima, već je svaki dostupan nezavisno.

Pored toga, Toyota je konstruisala i GT 86 simulator koji pokazuje kako se ponaša pravi automobil na trkačkoj stazi. Simulator predstavlja spoj pravog GT-a 86 i naprednog računarskog sistema za simulaciju.

Vozač upravlja, menja brzine, koči i ubrzava preko originalnih kontrola GT-a 86, a simulator zatim korist najmoderniju tehnologiju kako bi reagovao na zahteve vozača i postigao realistično iskustvo. Vetrobran čini ekran visoke rezolucije, dok Lucas Arts THX Surround sistem prenosi zvuk sa trkačke staze.

Pročitajte više o novoj Toyoti Auris.

Vozili smo Toyotu GT 86.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: