Automobili

Sreda, 27.02.2019.

13:15

Mercedes za električne i SUV automobile, kupei i kabrioleti nestaju

Sledeća generacija S klase imaće samo limuzinsku verziju.

Izvor: B92

Mercedes za električne i SUV automobile, kupei i kabrioleti nestaju

Mercedes već uveliko radi na novoj S klasi koja stiže 2020, ali će ponuda verzija biti skromnija nego kod aktuelne generacije.

Kako piše Automobile, proizvođač iz Štutgarta će se u periodu do 2023. fokusirati na električne i SUV modele, a danak takvoj tržišnoj orijentaciji platiće pojedini automobili iz manje prodavanih segmenata, kao što su kupei i kabrioleti.

Isti izvor navodi da će zbog toga sledeća S klasa biti dostupna samo u standardnoj limuzinskoj varijanti sa 4 vrata, a odustaje se od kupe i kabriolet verzija.

Aktuelni Mercedes S klase Coupe predstavljen je 2014. kao zamena za CL klasu, dok je S klasa Cabriolet lansirana godinu dana kasnije. Oba modela restilizovana su 2017.

Automobile navodi da će se Coupe i Cabriolet proizvoditi neko vreme i posle 2020. kada stigne nova generacija limuzine S klase, ali je izvesno da neće imati svoje naslednike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: