I australijska policija vozi moćne automobile

Posle Porschea 911 i Audija RS4 Avant, policijske snage Novog Južnog Velsa u Australiji dobile su još jedan prestižan sportski automobil koji će im pomoći u obavljanju svakodnevnih zadataka.

Podeli

Mada je automobil koji ispod haube krije 5.0 litarski V8 sa 477 ks (351 kW) kao stvoren za jurnjavu za negativcima, iz policijske uprave tvrde da će Lexus RC F pre svega služiti za potrebe kampanje kojom se promoviše bezbedna vožnja.

Iako po voznom parku još uvek ne mogu da se mere sa kolegama iz Dubaija, australijski policajci u poslednje vreme mogu da se pohvale novim, moćnim patrolnim automobilima.

Osim pomenute 911-ice i sportskog Audija, koji su dodeljeni jedinicama iz Novog Južnog Velsa, nedavno je u garažu snaga reda savezne države Viktorija stigao policijski Mercedes AMG GLE63 S Coupe.

Razno

Kako su sedamdesetih zamišljali navigacioni uređaj

Pre GPS navigacije vozači su se dovijali na razne načine kako bi stigli do željenog odredišta, a najčešće su se oslanjali na odštampane mape i lokalno stanovništvo koje bi pitali za pravac. Ipak, čak i u 1970-tim zabeleženi su pokušaji da se napravi automobilski navigacioni uređaj koji bi pomogao vozaču da se snađe na ruti koju ne poznaje.

Razno četvrtak 21.06. 11:33 Komentara: 21
strana 1 od 295 idi na stranu