Automobili

Utorak, 19.11.2013.

13:54

Zašto je Kluni prodao svoj Tesla Roadster?

Poznati glumac nedavno se požalio da se njegov Tesla Roadster često kvario i da je nakon toga izgubio strpljenje i poverenje u ovaj električni model.

Izvor: B92

Default images

Kada su se pojavili na tržištu, automobili kompanije Tesla Motors bili su nešto novo i avangardno. S obzirom da je Kalifornija veoma blagonaklona prema električnim vozilima i da u njoj živi veliki broj imućnih ljudi, među kojima su i holivudske zvezde, mnogi Tesla automobili našli su svoje nove vlasnike upravo u toj američkoj saveznoj državi.

Među prvim kupcima modela Tesla Roadster, koji se u prodaji pojavio 2008. godine, bio je Džordž Kluni. Ovaj glumac čak tvrdi da je postao vlasnik Roadstera sa rednim brojem 5. Međutim, njegovo oduševljenje novim automobilom u međuvremenu je splasnulo.

"Dešavalo se da sam zbog problema na automobilu često bio prinuđen da ga parkiram pored puta čekajući majstore da ga poprave", požalio se Kluni.

"Rekao sam im da ga već jednom srede da radi kako treba, a ne da se svaki čas kvari", objašnjava on. Na kraju, Kluni je prodao svoj Roadster 2012. godine na dobrotvornoj aukciji za 99.000 dolara.
Tesla Roadster
Tesla Roadster bio je prvi model, tada novog proizvođača, koji je imao brojne "dečije bolesti". Kako je Džordž Kluni bio među prvim kupcima, glavobolje koje je imao zbog ovog automobila treba pripisati nesavršenosti tog modela.

Kada je pročitao Klunijevu izjavu, oglasio se vlasnik i osnivač kompanije Tesla Motors, Ilon Mask. On je na svom Twitter nalogu napisao da je to što Kluni ima pritužbe na model Roadster iz 2008. godine isto kao kad bi se glumac požalio da je njegov iPhone 1 imao "bagove" 2007.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: