Karijera važnija od porodice?

Savremeni proces rada koji podrazumeva nove tehnologije, ubrzani ritam rada i sve duže radno vreme utiče na društveni, prodični i ljubavni život, zaključila je grupa francuskih stručnjaka Instituta za praćenje uslova rada "Tehnoloži" u nedavno objavljenoj studiji.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 11.03.2012.

12:09

Default images

Zanemarivanje porodičnog života posebno je prisutno među rukovedećim kadrom jer je čak 61 odsto anketiranih menadžera izjavilo da im je važnija karijera od privatnog života.

Prekovremeni rad u večernjim časovima kod kuće ruši sklad porodičnog života, a čak 50 odsto rukovodećeg kadra i 40 odsto ostalih zaposlenih rade kod kuće u periodu između 20 casova i ponoći.

Nove tehnologije kao što su mobilni telefoni i kompjuteri takođe "kvare" privatni život zaposlenih koji su sada svuda i uvek dostupni svojim poslodavcima.

Više od 40 odsto ispitanika je izjavilo da im takva vrsta dostupnosti smeta i da im remeti kućni mir.

Polovina anketiranih smatra da posao loše utiče na njihov seksualni život jer često odustaju od vođenja ljubavi zato što moraju rano da ustanu, dok 72 odsto tvrdi da se nedovoljno bave svojim partnerom jer su suviše umorni od posla.

Četvrtina anketiranih je izjavila da ima poteškeće u seksulnom životu, i da je to direktna posledica stresa na poslu.

"Na osnovu rezultata ankete, više je nego očigledno da savremeni uslovi na radnom mestu sve više ostavljaju negativne posledice na privatni život zaposlenih", zaključuje se u studiji.

Foto: channah / sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: