Svet 64

03.05.2024.

12:11

"E zato Kina, Rusija, Japan i Indija zaostaju"

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da ekonomije Kine, Japana, Rusije i Indije ne rastu jer su te države ''ksenofobične prema imigrantima''.

Izvor: Tanjug

"E zato Kina, Rusija, Japan i Indija zaostaju"
EPA-EFE/SARAH SILBIGER / POOL

Podeli:

"Zašto Kina tako jako zaostaje ekonomski, zašto Japan ima nevolje, zašto Rusija, zašto Indija, zato što su ksenofobični. Oni ne žele imigrante. Imigranti su ono što nas čini jakim", izjavio je Bajden u sredu u Vašingtonu na događaju za prikupljanje sredstava za njegovu predsedničku kampanju, prenosi Rojters.

"Jedan od razloga zašto naša ekonomija raste je zbog vas i mnogih drugih. Zašto? Zato što pružamo dobrodošlicu imigrantima", dodao je Bajden.

Ekonomski rast zemalja koje je Bajden kritikovao usporiće ove godine od 0,9 do 6,8 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok će SAD imati rast od 2,7 odsto, prema podacima Međunarodnog monetarnog fonda.

Rojters navodi da je američki rast bolji od očekivanog i da ga mnogi ekonomisti pripisuju proširenju radne snage migrantima.

Podeli:

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: