Nedelja, 11.03.2012.

12:09

Karijera važnija od porodice?

Izvor: Tanjug

Karijera važnija od porodice? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 12 godina

@ ua lenjivci

Ko moze od honorarnog posla za vreme studija da kupi kucu ili dobije kredit? I jos uz to da ima decu? Jedino ako tata/tast kupi kucu, mama/tasta cuva decu itd.

LJilja

pre 12 godina

Komentari me nekad nasmeju ,a nekad rastuze.Zivot je jedna kompleksna materija gde niko ne moze biti iskljuciv ( osim ako ti je tata ostavio milione).Slobodno popodne sa ukucanima , a frizider prazan... 8 sati sna na raspadnutom krevetu i pocepanoj posteljini...Hiljade varijanti koje zivot nudi , a ti se opredeli sam.Slobodno popodne , a vozicu polovna kola i ove godine...Slobodno popodne , a ovaj godisnji odmor cu provesti na obliznjem jezeru umesto mora...Pitanje karijere ,pa to je milion raznovrsnih pitanja .... i ne osudujte nikog za njegov izbor , jer cesto to i nije izbor vec moranje.

Uspesna zena

pre 12 godina

Tekst je istinit što naglašava da naš izbor kako provodimo vreme neminovno utiče na život. Karijera i porodica nisu uvek sukobljene strane, neko reče da se može uspostaviti ravnoteža. Najbitnija je saradnja i podrška partnera, zalaganje jednog od nas van kuće može biti zajednička odluka.

Najveće licemerje našeg doba i perfidna eksploatacija je rad na računaru od kuće koji ti daje privid da si TU sa porodicom, formalno jesi, ali zapostavljaš sve oko sebe, sati prolaze, a mi smo nesvesni našeg "beneficiranog staža" i posledica takvog preterivanja koje nastupaju kasnije, višak takve zarade je samo privid - ono što nas tera nije zarada, već ambicija.

Ua lenjivciiiii !!!

pre 12 godina

Ovu anketu mora da su platili francuski socijalisti. Tipican manir razmazenih lenjivaca kojima je tempo zivota brz. Pa placu!

Postoje na ovoj planeti i ljudi rade za kompanije tipa Microsoft, Cisco, Facebook, Apple, Adobe ... Svi su zavrsili prestizne skole, mnogi su isli i na PhD studije, zaradjuju pare, imaju lepe kuce i zamislite - imaju supruznike i decu! Kojima itekako posvecuju paznju! Kako to?

Prosto! Svi su te porodice zasnovali mladi, kada im je bilo 25-30, a uz te porodice oni su zavrsavali studije (cesto uz posao), upisivali PhD (uz drugi posao), kupovali i namestali kucu (uz studije i posao), trazili bolji posao cim zavrsili doktorske studije, uz to menjali kola redovno. Tako rade VREDNI ljudi!

A postoje i oni, ja cu ih slobodno nazvati RAZMAZENIM LENJIVCIMA, koji krenu od ideje da najpre zavrse skolu (u kojoj su najcesce streberi koji samo uce), pa masters (opet streberi), pa PhD (gde strebaju sve u 16), pa da traze posao, pa kupuju kucu, pa kupuju kola, pa traze novu poziciju ... Boze sacuvaj da nesto od toga rade u isto vreme. Ne! Jedno po jedno. Kao spisak za samoposlugu: mleko, sir, jaja, kajmak, slanina ... Zasto tako? Pa moze im se. Sami su, a kapitalizam kao da obozava takve. Dajes sebe 300% za firmu, nemas privatni zivot. San svakog gazde!

E kad takvi dodju do kraja spiska sete se da im treba porodica. Pa krenu u razne dejting agencije, placaju clanarine za dejting sajtove, raspisu tender za bracnog druga. I kad im to podje za rukom pocnu problemi. Jer po pravilu naidju na sebi slicnu osobu, a uklopiti dva izgradjena zivota zahteva enormne zrtve na koje nisu spremni. Navikli da se bore samo za sebe postali su uz to i SAMOZIVI! Kad takvi dobiju decu nastane panika, jer dete zahteva zivot u paraleli, ovi navikli ono - mleko, sir, jaja ...

Tako dolazimo do ovog clanka: sta da radim? Karijera ... ne, deca ... ne, kuca prokisnjava ... stari roditelji bolesni ... zena ima PMS ... deca ... kuca ... matorci ... posao ... ne, polako, gde je spisak ... Spisak, spisak, kraljevstvo za spisak! Sta cu prvo ... QQ MENI!

pedja

pre 12 godina

Ovo je pravo pitanje za sociologe i vlast, neko bi morao ozbiljno da se pozabavi ovom tematikom. Zasto Srbija izumire-bela kuba, odgovor je prost: od kako je industralizacija krenula Srbijom sa Brozom krenulo je i posrnuce porodice po pitanj novorodjenih. Vlast mora da pojaca socijalnu politiku i zastiti radnike, ili za belu kugu nema leka...o ovoj temi bih mogao mnogo da napisem ali je ovde malo prostora..pozdrav.

Neko

pre 12 godina

Najvece zlo savremenog vremena je prekovremeni rad i hiperprodukcija svega i svacega. Ovaj pohlepni mentalitet i neumerenost u radu kao i izrabljivanje radnika koji nemaju svest o tome da kazu NE prekovremenom radu i izrabljivanju ce stvoriti velike probleme. Ja ni jedan jedini minut ne zelim da provedem prekovremeno na poslu a za 8 sati koliko traje radno vreme dam onoliko koliko je umereno i normalno za svoju firmu. NENORMALNE STVARI u poslovnom svetu postaju SVE CESCE NORMALNE sto je ZLO. Jedan primer je neplacen prekovremeni rad i precutni mentalitet da se mora ostajati duze na poslu. MOJ PRIVATNI ZIVOT posle radnog vremena je SVETINJA!!!! Svako tako treba da razmislja jer je to prirodno!

...

pre 12 godina

Za Vladimir LDP (Vladu-depresiju): Čoveče, dokle više sa ženskim kompleksima?! U svakom komentaru pominješ komplekse... Izgleda da si ti jedini ovde iskompleksiran!

trifun

pre 12 godina

treba neko tu porodicu i da hrani i oblaci. nema tu puno izbora, ili radis i dajes 200% sebe na poslu i dodatno van radnog vremena, pa imas neki dinar vise, ili te svejedno izrabljuju koliko mogu na poslu za bedne pare, a ako se pobunis, nadju drugog i ostanes bez posla. drustvo, sistem tako funkcionise, nemaju tu izbora ni zene ni muskarci. a mora se jesti, placati racuni...tuga.

ja

pre 12 godina

(Biljana, 11. mart 2012 13:01)

samo ocajna zena smatra da joj je najveci uspeh to sto je rodila dete. zaboravljas da svaka zena moze da rodi, a koliko njih je sposobno da zarade dovoljno para da izdrzavaju celu porodicu(ukljucujuci i supruga)?
nije dovoljno samo da napravis porodicu ili samo da napredujes u karijeri, uspeh se ogleda u tome kad izbalansiras te dve stvari i ostvaris se na oba polja. ako ostvaris samo jedno od ta dva, obicno ostanes nezadovoljna i sama u svojim kompleksima ... samohrana majka ili dzangrizava sefovica.

Mica

pre 12 godina

Ova Biljana je sigurno "domacica"! Covek da bi preziveo MORA da radi ,to je prvo ,a ne da mu(joj) decu koju namnozi hrane roditelji,drzava itd. Smesno ,e Srbijo medju sljivama...najvazniji su praznici da se slave i neradni dani! Od takvih zenskinja i muskarce boli glava, samo da se dobro prikace-a kad ih muz sutne onda sa jadnom decicom koja nisu nista kriva,kukaju na sva usta ...ma samo da se ne pretrgnu od rada.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Od kad su zene stekle neka prava, ceo ovaj svet je otisao dodjavola. Okrenuo se NAOPACKE. One su sve pocele da podesavaju svom kompleksu nize vrednosti i onda od svega prave sra..e. Toliko su daleko otisle da obesmisljavaju i porodicu, i svaku iole normalnu vrednost, od svega pokusavaju da naprave instrument da izlece neki svoj kompleks. Imaju kompleks jer nikad nista nisu radile i sad kad su pocele da se zaposljavaju (kao nikad ranije) pocele su da unistavaju sopstvene porodice zbog toga, od kompleksa ne shvataju da je porodica IZNAD SVEGA, posao je samo posao, od toga nema nista na kraju dana, a porodica JE SVE. One to ne razumeju, one samo razumeju taj svoj kompleks da ranije nikad nisu radile a sad imaju priliku da nesto rade i zarade i onda su spremne da SVE UNISTE ZBOG TOGA. Muskarci aktivno rade vec hiljadama godina, pa nikad nisu porodicu i ostale ljudske vrednosti dovodili u pitanje zbog toga. To je sve zbog zena i njihovih kompleksa. One lece svoje komplekse tako sto pokusavaju sve da obesmisle i upropaste (misleci da ce tako da otklone svoje komplekse). Ako nesto upropastava ovaj svet, onda su to zenski kompleksi. Dok se tome nekako ne stane ne put, nema od ljudskog roda nista. Zbog toga je po meni demokratija PREVAZIDJEN SISTEM, jer ona daje jednake mogucnosti ovima sa kompleksima, a kad se to ucini, onda samo mozete da se nadate da taj kompleks nece biti lecen na vama. I sve tragedije u istoriji covecanstva su se desavale zbog kojekakvih kompleksa. Ne mislite valjda da je Hitler imao neku ideologiju o proterivanju i ubijanju Jevreja, NE, vec je imao KOMPLEKS jer su Jevreji bili sposobiniji, vredniji, radniji, oduzimali su Nemcima radna mesta, bolji su trgovci, preuzimali su Nemacku ekonomiju, itd. Zato su ih ovi mrzeli, jer im nisu bili konkurentni. KOMPLEKSI UNISTAVAJU OVAJ SVET, A DEMOKRATIJA JE OMOGUCILA ZENSKIM KOMPLEKSIMA (KOJI SU NAJGORI I NAJVECI) DA DODJU DO PUNOG IZRAZAJA! NEKA NAM JE BOG SVIMA U POMOCI (TO ZAISTA MISLIM)!

Marko

pre 12 godina

Vecina je prinudjena da bude rob na poslu, cak i da se javlja na telefon van radnog vremena kad zove gonic robova ili robovlasnik. Onim ostalima kojima je karijera bitnija od porodice je ispran mozak ili su jednostavno egoisti, narcisi i sl.

Biljana

pre 12 godina

Smo nezadovoljna zena utehu trazi u poslovnim uspesima.Zena koja smatra da na vreme nije prosirila svoju porodicu, a da pri tome ni u poslu nije nesto narocito dokazala.

aaa toooo!!

pre 12 godina

A siguran sam da 99% anketiranih jenostavno NEMAJU IZBORA!!! Ako su vec na tim radnim mestima, onda oni kao prvo imaju obavezu rezultata, a kao drugo da bi imali rezultate moraju biti stalno u TOP NIVOU, i moraju non stop dokazivati da su bolji i sposobniji od drugih kolega, jer za dobro placeno mesto konkurencija je nemilosrdna! Ako neko ne misli kao ja nek izvoli da objasni gde ja to gresim.

Đorđo Napolitano

pre 12 godina

Sa naučne tačke gledišta, jedini uspeh i smisao života je imati što više dece koje će imatati posle što više dece. Tako je za sve žive vrste od bakterije do bilo koje biljke, pa do majmuna u džungli. Nađite koliko je Čarls Darvin imao dece, on je najbolje znao ovo o čemu ja pričam

aaa toooo!!

pre 12 godina

A siguran sam da 99% anketiranih jenostavno NEMAJU IZBORA!!! Ako su vec na tim radnim mestima, onda oni kao prvo imaju obavezu rezultata, a kao drugo da bi imali rezultate moraju biti stalno u TOP NIVOU, i moraju non stop dokazivati da su bolji i sposobniji od drugih kolega, jer za dobro placeno mesto konkurencija je nemilosrdna! Ako neko ne misli kao ja nek izvoli da objasni gde ja to gresim.

trifun

pre 12 godina

treba neko tu porodicu i da hrani i oblaci. nema tu puno izbora, ili radis i dajes 200% sebe na poslu i dodatno van radnog vremena, pa imas neki dinar vise, ili te svejedno izrabljuju koliko mogu na poslu za bedne pare, a ako se pobunis, nadju drugog i ostanes bez posla. drustvo, sistem tako funkcionise, nemaju tu izbora ni zene ni muskarci. a mora se jesti, placati racuni...tuga.

ja

pre 12 godina

(Biljana, 11. mart 2012 13:01)

samo ocajna zena smatra da joj je najveci uspeh to sto je rodila dete. zaboravljas da svaka zena moze da rodi, a koliko njih je sposobno da zarade dovoljno para da izdrzavaju celu porodicu(ukljucujuci i supruga)?
nije dovoljno samo da napravis porodicu ili samo da napredujes u karijeri, uspeh se ogleda u tome kad izbalansiras te dve stvari i ostvaris se na oba polja. ako ostvaris samo jedno od ta dva, obicno ostanes nezadovoljna i sama u svojim kompleksima ... samohrana majka ili dzangrizava sefovica.

Marko

pre 12 godina

Vecina je prinudjena da bude rob na poslu, cak i da se javlja na telefon van radnog vremena kad zove gonic robova ili robovlasnik. Onim ostalima kojima je karijera bitnija od porodice je ispran mozak ili su jednostavno egoisti, narcisi i sl.

Đorđo Napolitano

pre 12 godina

Sa naučne tačke gledišta, jedini uspeh i smisao života je imati što više dece koje će imatati posle što više dece. Tako je za sve žive vrste od bakterije do bilo koje biljke, pa do majmuna u džungli. Nađite koliko je Čarls Darvin imao dece, on je najbolje znao ovo o čemu ja pričam

Biljana

pre 12 godina

Smo nezadovoljna zena utehu trazi u poslovnim uspesima.Zena koja smatra da na vreme nije prosirila svoju porodicu, a da pri tome ni u poslu nije nesto narocito dokazala.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Od kad su zene stekle neka prava, ceo ovaj svet je otisao dodjavola. Okrenuo se NAOPACKE. One su sve pocele da podesavaju svom kompleksu nize vrednosti i onda od svega prave sra..e. Toliko su daleko otisle da obesmisljavaju i porodicu, i svaku iole normalnu vrednost, od svega pokusavaju da naprave instrument da izlece neki svoj kompleks. Imaju kompleks jer nikad nista nisu radile i sad kad su pocele da se zaposljavaju (kao nikad ranije) pocele su da unistavaju sopstvene porodice zbog toga, od kompleksa ne shvataju da je porodica IZNAD SVEGA, posao je samo posao, od toga nema nista na kraju dana, a porodica JE SVE. One to ne razumeju, one samo razumeju taj svoj kompleks da ranije nikad nisu radile a sad imaju priliku da nesto rade i zarade i onda su spremne da SVE UNISTE ZBOG TOGA. Muskarci aktivno rade vec hiljadama godina, pa nikad nisu porodicu i ostale ljudske vrednosti dovodili u pitanje zbog toga. To je sve zbog zena i njihovih kompleksa. One lece svoje komplekse tako sto pokusavaju sve da obesmisle i upropaste (misleci da ce tako da otklone svoje komplekse). Ako nesto upropastava ovaj svet, onda su to zenski kompleksi. Dok se tome nekako ne stane ne put, nema od ljudskog roda nista. Zbog toga je po meni demokratija PREVAZIDJEN SISTEM, jer ona daje jednake mogucnosti ovima sa kompleksima, a kad se to ucini, onda samo mozete da se nadate da taj kompleks nece biti lecen na vama. I sve tragedije u istoriji covecanstva su se desavale zbog kojekakvih kompleksa. Ne mislite valjda da je Hitler imao neku ideologiju o proterivanju i ubijanju Jevreja, NE, vec je imao KOMPLEKS jer su Jevreji bili sposobiniji, vredniji, radniji, oduzimali su Nemcima radna mesta, bolji su trgovci, preuzimali su Nemacku ekonomiju, itd. Zato su ih ovi mrzeli, jer im nisu bili konkurentni. KOMPLEKSI UNISTAVAJU OVAJ SVET, A DEMOKRATIJA JE OMOGUCILA ZENSKIM KOMPLEKSIMA (KOJI SU NAJGORI I NAJVECI) DA DODJU DO PUNOG IZRAZAJA! NEKA NAM JE BOG SVIMA U POMOCI (TO ZAISTA MISLIM)!

...

pre 12 godina

Za Vladimir LDP (Vladu-depresiju): Čoveče, dokle više sa ženskim kompleksima?! U svakom komentaru pominješ komplekse... Izgleda da si ti jedini ovde iskompleksiran!

Marko

pre 12 godina

@ ua lenjivci

Ko moze od honorarnog posla za vreme studija da kupi kucu ili dobije kredit? I jos uz to da ima decu? Jedino ako tata/tast kupi kucu, mama/tasta cuva decu itd.

LJilja

pre 12 godina

Komentari me nekad nasmeju ,a nekad rastuze.Zivot je jedna kompleksna materija gde niko ne moze biti iskljuciv ( osim ako ti je tata ostavio milione).Slobodno popodne sa ukucanima , a frizider prazan... 8 sati sna na raspadnutom krevetu i pocepanoj posteljini...Hiljade varijanti koje zivot nudi , a ti se opredeli sam.Slobodno popodne , a vozicu polovna kola i ove godine...Slobodno popodne , a ovaj godisnji odmor cu provesti na obliznjem jezeru umesto mora...Pitanje karijere ,pa to je milion raznovrsnih pitanja .... i ne osudujte nikog za njegov izbor , jer cesto to i nije izbor vec moranje.

Uspesna zena

pre 12 godina

Tekst je istinit što naglašava da naš izbor kako provodimo vreme neminovno utiče na život. Karijera i porodica nisu uvek sukobljene strane, neko reče da se može uspostaviti ravnoteža. Najbitnija je saradnja i podrška partnera, zalaganje jednog od nas van kuće može biti zajednička odluka.

Najveće licemerje našeg doba i perfidna eksploatacija je rad na računaru od kuće koji ti daje privid da si TU sa porodicom, formalno jesi, ali zapostavljaš sve oko sebe, sati prolaze, a mi smo nesvesni našeg "beneficiranog staža" i posledica takvog preterivanja koje nastupaju kasnije, višak takve zarade je samo privid - ono što nas tera nije zarada, već ambicija.

Mica

pre 12 godina

Ova Biljana je sigurno "domacica"! Covek da bi preziveo MORA da radi ,to je prvo ,a ne da mu(joj) decu koju namnozi hrane roditelji,drzava itd. Smesno ,e Srbijo medju sljivama...najvazniji su praznici da se slave i neradni dani! Od takvih zenskinja i muskarce boli glava, samo da se dobro prikace-a kad ih muz sutne onda sa jadnom decicom koja nisu nista kriva,kukaju na sva usta ...ma samo da se ne pretrgnu od rada.

Neko

pre 12 godina

Najvece zlo savremenog vremena je prekovremeni rad i hiperprodukcija svega i svacega. Ovaj pohlepni mentalitet i neumerenost u radu kao i izrabljivanje radnika koji nemaju svest o tome da kazu NE prekovremenom radu i izrabljivanju ce stvoriti velike probleme. Ja ni jedan jedini minut ne zelim da provedem prekovremeno na poslu a za 8 sati koliko traje radno vreme dam onoliko koliko je umereno i normalno za svoju firmu. NENORMALNE STVARI u poslovnom svetu postaju SVE CESCE NORMALNE sto je ZLO. Jedan primer je neplacen prekovremeni rad i precutni mentalitet da se mora ostajati duze na poslu. MOJ PRIVATNI ZIVOT posle radnog vremena je SVETINJA!!!! Svako tako treba da razmislja jer je to prirodno!

pedja

pre 12 godina

Ovo je pravo pitanje za sociologe i vlast, neko bi morao ozbiljno da se pozabavi ovom tematikom. Zasto Srbija izumire-bela kuba, odgovor je prost: od kako je industralizacija krenula Srbijom sa Brozom krenulo je i posrnuce porodice po pitanj novorodjenih. Vlast mora da pojaca socijalnu politiku i zastiti radnike, ili za belu kugu nema leka...o ovoj temi bih mogao mnogo da napisem ali je ovde malo prostora..pozdrav.

Ua lenjivciiiii !!!

pre 12 godina

Ovu anketu mora da su platili francuski socijalisti. Tipican manir razmazenih lenjivaca kojima je tempo zivota brz. Pa placu!

Postoje na ovoj planeti i ljudi rade za kompanije tipa Microsoft, Cisco, Facebook, Apple, Adobe ... Svi su zavrsili prestizne skole, mnogi su isli i na PhD studije, zaradjuju pare, imaju lepe kuce i zamislite - imaju supruznike i decu! Kojima itekako posvecuju paznju! Kako to?

Prosto! Svi su te porodice zasnovali mladi, kada im je bilo 25-30, a uz te porodice oni su zavrsavali studije (cesto uz posao), upisivali PhD (uz drugi posao), kupovali i namestali kucu (uz studije i posao), trazili bolji posao cim zavrsili doktorske studije, uz to menjali kola redovno. Tako rade VREDNI ljudi!

A postoje i oni, ja cu ih slobodno nazvati RAZMAZENIM LENJIVCIMA, koji krenu od ideje da najpre zavrse skolu (u kojoj su najcesce streberi koji samo uce), pa masters (opet streberi), pa PhD (gde strebaju sve u 16), pa da traze posao, pa kupuju kucu, pa kupuju kola, pa traze novu poziciju ... Boze sacuvaj da nesto od toga rade u isto vreme. Ne! Jedno po jedno. Kao spisak za samoposlugu: mleko, sir, jaja, kajmak, slanina ... Zasto tako? Pa moze im se. Sami su, a kapitalizam kao da obozava takve. Dajes sebe 300% za firmu, nemas privatni zivot. San svakog gazde!

E kad takvi dodju do kraja spiska sete se da im treba porodica. Pa krenu u razne dejting agencije, placaju clanarine za dejting sajtove, raspisu tender za bracnog druga. I kad im to podje za rukom pocnu problemi. Jer po pravilu naidju na sebi slicnu osobu, a uklopiti dva izgradjena zivota zahteva enormne zrtve na koje nisu spremni. Navikli da se bore samo za sebe postali su uz to i SAMOZIVI! Kad takvi dobiju decu nastane panika, jer dete zahteva zivot u paraleli, ovi navikli ono - mleko, sir, jaja ...

Tako dolazimo do ovog clanka: sta da radim? Karijera ... ne, deca ... ne, kuca prokisnjava ... stari roditelji bolesni ... zena ima PMS ... deca ... kuca ... matorci ... posao ... ne, polako, gde je spisak ... Spisak, spisak, kraljevstvo za spisak! Sta cu prvo ... QQ MENI!

Biljana

pre 12 godina

Smo nezadovoljna zena utehu trazi u poslovnim uspesima.Zena koja smatra da na vreme nije prosirila svoju porodicu, a da pri tome ni u poslu nije nesto narocito dokazala.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Od kad su zene stekle neka prava, ceo ovaj svet je otisao dodjavola. Okrenuo se NAOPACKE. One su sve pocele da podesavaju svom kompleksu nize vrednosti i onda od svega prave sra..e. Toliko su daleko otisle da obesmisljavaju i porodicu, i svaku iole normalnu vrednost, od svega pokusavaju da naprave instrument da izlece neki svoj kompleks. Imaju kompleks jer nikad nista nisu radile i sad kad su pocele da se zaposljavaju (kao nikad ranije) pocele su da unistavaju sopstvene porodice zbog toga, od kompleksa ne shvataju da je porodica IZNAD SVEGA, posao je samo posao, od toga nema nista na kraju dana, a porodica JE SVE. One to ne razumeju, one samo razumeju taj svoj kompleks da ranije nikad nisu radile a sad imaju priliku da nesto rade i zarade i onda su spremne da SVE UNISTE ZBOG TOGA. Muskarci aktivno rade vec hiljadama godina, pa nikad nisu porodicu i ostale ljudske vrednosti dovodili u pitanje zbog toga. To je sve zbog zena i njihovih kompleksa. One lece svoje komplekse tako sto pokusavaju sve da obesmisle i upropaste (misleci da ce tako da otklone svoje komplekse). Ako nesto upropastava ovaj svet, onda su to zenski kompleksi. Dok se tome nekako ne stane ne put, nema od ljudskog roda nista. Zbog toga je po meni demokratija PREVAZIDJEN SISTEM, jer ona daje jednake mogucnosti ovima sa kompleksima, a kad se to ucini, onda samo mozete da se nadate da taj kompleks nece biti lecen na vama. I sve tragedije u istoriji covecanstva su se desavale zbog kojekakvih kompleksa. Ne mislite valjda da je Hitler imao neku ideologiju o proterivanju i ubijanju Jevreja, NE, vec je imao KOMPLEKS jer su Jevreji bili sposobiniji, vredniji, radniji, oduzimali su Nemcima radna mesta, bolji su trgovci, preuzimali su Nemacku ekonomiju, itd. Zato su ih ovi mrzeli, jer im nisu bili konkurentni. KOMPLEKSI UNISTAVAJU OVAJ SVET, A DEMOKRATIJA JE OMOGUCILA ZENSKIM KOMPLEKSIMA (KOJI SU NAJGORI I NAJVECI) DA DODJU DO PUNOG IZRAZAJA! NEKA NAM JE BOG SVIMA U POMOCI (TO ZAISTA MISLIM)!

Đorđo Napolitano

pre 12 godina

Sa naučne tačke gledišta, jedini uspeh i smisao života je imati što više dece koje će imatati posle što više dece. Tako je za sve žive vrste od bakterije do bilo koje biljke, pa do majmuna u džungli. Nađite koliko je Čarls Darvin imao dece, on je najbolje znao ovo o čemu ja pričam

ja

pre 12 godina

(Biljana, 11. mart 2012 13:01)

samo ocajna zena smatra da joj je najveci uspeh to sto je rodila dete. zaboravljas da svaka zena moze da rodi, a koliko njih je sposobno da zarade dovoljno para da izdrzavaju celu porodicu(ukljucujuci i supruga)?
nije dovoljno samo da napravis porodicu ili samo da napredujes u karijeri, uspeh se ogleda u tome kad izbalansiras te dve stvari i ostvaris se na oba polja. ako ostvaris samo jedno od ta dva, obicno ostanes nezadovoljna i sama u svojim kompleksima ... samohrana majka ili dzangrizava sefovica.

Ua lenjivciiiii !!!

pre 12 godina

Ovu anketu mora da su platili francuski socijalisti. Tipican manir razmazenih lenjivaca kojima je tempo zivota brz. Pa placu!

Postoje na ovoj planeti i ljudi rade za kompanije tipa Microsoft, Cisco, Facebook, Apple, Adobe ... Svi su zavrsili prestizne skole, mnogi su isli i na PhD studije, zaradjuju pare, imaju lepe kuce i zamislite - imaju supruznike i decu! Kojima itekako posvecuju paznju! Kako to?

Prosto! Svi su te porodice zasnovali mladi, kada im je bilo 25-30, a uz te porodice oni su zavrsavali studije (cesto uz posao), upisivali PhD (uz drugi posao), kupovali i namestali kucu (uz studije i posao), trazili bolji posao cim zavrsili doktorske studije, uz to menjali kola redovno. Tako rade VREDNI ljudi!

A postoje i oni, ja cu ih slobodno nazvati RAZMAZENIM LENJIVCIMA, koji krenu od ideje da najpre zavrse skolu (u kojoj su najcesce streberi koji samo uce), pa masters (opet streberi), pa PhD (gde strebaju sve u 16), pa da traze posao, pa kupuju kucu, pa kupuju kola, pa traze novu poziciju ... Boze sacuvaj da nesto od toga rade u isto vreme. Ne! Jedno po jedno. Kao spisak za samoposlugu: mleko, sir, jaja, kajmak, slanina ... Zasto tako? Pa moze im se. Sami su, a kapitalizam kao da obozava takve. Dajes sebe 300% za firmu, nemas privatni zivot. San svakog gazde!

E kad takvi dodju do kraja spiska sete se da im treba porodica. Pa krenu u razne dejting agencije, placaju clanarine za dejting sajtove, raspisu tender za bracnog druga. I kad im to podje za rukom pocnu problemi. Jer po pravilu naidju na sebi slicnu osobu, a uklopiti dva izgradjena zivota zahteva enormne zrtve na koje nisu spremni. Navikli da se bore samo za sebe postali su uz to i SAMOZIVI! Kad takvi dobiju decu nastane panika, jer dete zahteva zivot u paraleli, ovi navikli ono - mleko, sir, jaja ...

Tako dolazimo do ovog clanka: sta da radim? Karijera ... ne, deca ... ne, kuca prokisnjava ... stari roditelji bolesni ... zena ima PMS ... deca ... kuca ... matorci ... posao ... ne, polako, gde je spisak ... Spisak, spisak, kraljevstvo za spisak! Sta cu prvo ... QQ MENI!

aaa toooo!!

pre 12 godina

A siguran sam da 99% anketiranih jenostavno NEMAJU IZBORA!!! Ako su vec na tim radnim mestima, onda oni kao prvo imaju obavezu rezultata, a kao drugo da bi imali rezultate moraju biti stalno u TOP NIVOU, i moraju non stop dokazivati da su bolji i sposobniji od drugih kolega, jer za dobro placeno mesto konkurencija je nemilosrdna! Ako neko ne misli kao ja nek izvoli da objasni gde ja to gresim.

trifun

pre 12 godina

treba neko tu porodicu i da hrani i oblaci. nema tu puno izbora, ili radis i dajes 200% sebe na poslu i dodatno van radnog vremena, pa imas neki dinar vise, ili te svejedno izrabljuju koliko mogu na poslu za bedne pare, a ako se pobunis, nadju drugog i ostanes bez posla. drustvo, sistem tako funkcionise, nemaju tu izbora ni zene ni muskarci. a mora se jesti, placati racuni...tuga.

Marko

pre 12 godina

Vecina je prinudjena da bude rob na poslu, cak i da se javlja na telefon van radnog vremena kad zove gonic robova ili robovlasnik. Onim ostalima kojima je karijera bitnija od porodice je ispran mozak ili su jednostavno egoisti, narcisi i sl.

Mica

pre 12 godina

Ova Biljana je sigurno "domacica"! Covek da bi preziveo MORA da radi ,to je prvo ,a ne da mu(joj) decu koju namnozi hrane roditelji,drzava itd. Smesno ,e Srbijo medju sljivama...najvazniji su praznici da se slave i neradni dani! Od takvih zenskinja i muskarce boli glava, samo da se dobro prikace-a kad ih muz sutne onda sa jadnom decicom koja nisu nista kriva,kukaju na sva usta ...ma samo da se ne pretrgnu od rada.

Marko

pre 12 godina

@ ua lenjivci

Ko moze od honorarnog posla za vreme studija da kupi kucu ili dobije kredit? I jos uz to da ima decu? Jedino ako tata/tast kupi kucu, mama/tasta cuva decu itd.

...

pre 12 godina

Za Vladimir LDP (Vladu-depresiju): Čoveče, dokle više sa ženskim kompleksima?! U svakom komentaru pominješ komplekse... Izgleda da si ti jedini ovde iskompleksiran!

pedja

pre 12 godina

Ovo je pravo pitanje za sociologe i vlast, neko bi morao ozbiljno da se pozabavi ovom tematikom. Zasto Srbija izumire-bela kuba, odgovor je prost: od kako je industralizacija krenula Srbijom sa Brozom krenulo je i posrnuce porodice po pitanj novorodjenih. Vlast mora da pojaca socijalnu politiku i zastiti radnike, ili za belu kugu nema leka...o ovoj temi bih mogao mnogo da napisem ali je ovde malo prostora..pozdrav.

LJilja

pre 12 godina

Komentari me nekad nasmeju ,a nekad rastuze.Zivot je jedna kompleksna materija gde niko ne moze biti iskljuciv ( osim ako ti je tata ostavio milione).Slobodno popodne sa ukucanima , a frizider prazan... 8 sati sna na raspadnutom krevetu i pocepanoj posteljini...Hiljade varijanti koje zivot nudi , a ti se opredeli sam.Slobodno popodne , a vozicu polovna kola i ove godine...Slobodno popodne , a ovaj godisnji odmor cu provesti na obliznjem jezeru umesto mora...Pitanje karijere ,pa to je milion raznovrsnih pitanja .... i ne osudujte nikog za njegov izbor , jer cesto to i nije izbor vec moranje.

Neko

pre 12 godina

Najvece zlo savremenog vremena je prekovremeni rad i hiperprodukcija svega i svacega. Ovaj pohlepni mentalitet i neumerenost u radu kao i izrabljivanje radnika koji nemaju svest o tome da kazu NE prekovremenom radu i izrabljivanju ce stvoriti velike probleme. Ja ni jedan jedini minut ne zelim da provedem prekovremeno na poslu a za 8 sati koliko traje radno vreme dam onoliko koliko je umereno i normalno za svoju firmu. NENORMALNE STVARI u poslovnom svetu postaju SVE CESCE NORMALNE sto je ZLO. Jedan primer je neplacen prekovremeni rad i precutni mentalitet da se mora ostajati duze na poslu. MOJ PRIVATNI ZIVOT posle radnog vremena je SVETINJA!!!! Svako tako treba da razmislja jer je to prirodno!

Uspesna zena

pre 12 godina

Tekst je istinit što naglašava da naš izbor kako provodimo vreme neminovno utiče na život. Karijera i porodica nisu uvek sukobljene strane, neko reče da se može uspostaviti ravnoteža. Najbitnija je saradnja i podrška partnera, zalaganje jednog od nas van kuće može biti zajednička odluka.

Najveće licemerje našeg doba i perfidna eksploatacija je rad na računaru od kuće koji ti daje privid da si TU sa porodicom, formalno jesi, ali zapostavljaš sve oko sebe, sati prolaze, a mi smo nesvesni našeg "beneficiranog staža" i posledica takvog preterivanja koje nastupaju kasnije, višak takve zarade je samo privid - ono što nas tera nije zarada, već ambicija.