Zdravlje

Sreda, 02.10.2013.

08:50

5 znakova da vam je hitno potrebna detoksikacija

Svakog dana naše telo izloženo je raznim toksinima iz hrane, vode i vazduha, a očigledni pokazatelji koliko nam škode su naravno znakovi na našem telu. Koliko god da se trudimo da živimo zdravo nakon nekog vremena dolazi do nakupljanja toksina u telu što rezultira nadutošću, lošim tenom, manjkom elana i naglim promenama raspoloženja

Izvor: Index.hr

Default images

1. Nagle promene raspoloženja

Stres je lepak za toksine koji slabe organizam do te mere da dolazi do spuštanja energije u telu zbog čega se pojačavaju osećaji straha, nervoze, ljutnje, ljubomore.

Savet: Naučite da se opustite – ovo je najdostupniji i najjeftinji lek protiv stresa, priuštite svom telu tokom dana barem tri puta po deset minuta mira. Doskočite lošim navikama u stresnim trenucima i umesto kafe i cigarete posegnite za čajem i svežim voćem.

2. Nadutost

Užurbani dnevni ritam tera nas da posežemo za nezdravim zalogajima, pa nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju naš metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i nadutost.

U ovom slučaju pate creva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih materija što uzrokuje lažnu glad koja rezultira prejedanjem i naposletku manjkom energije.

Savet: U svoju prehranu uvrstite što više sastojaka koji eliminišu toksine iz tela, poput limuna, jedite sveže voće i povrće, žitarice od celog zrna i pijte čajeve od koprive, maslačka i breze.

3. Manjak koncentracije

Tihi pokazatelj zatrovanosti tela toksinima koji izaziva burne reakcije je pad koncentracije usred kog ne samo da gubimo volju za radom nego smo u stanju da paničimo i time dodano pogoršavamo situaciju.

Savet: Telo je poput kompjutera kom s vremena na vreme treba restart, ne osluškujemo li ga doći će do blokade. Naučite da prepoznate jasne simptome koje vam šalje i omogućite mu odmor bilo koje vrste vežbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala u telo.

4. Loš kvalitet kože

Masna koža i ispucani kapilari su posledice toksina koji sprečavaju prolazak nutrijenata kroz epiderm kože čime dolazi do začepljenja pora na najvećem organu na našem telu.

Savet: Fizičku aktivnost, piling i masaže uvedite u svoju svakodnevnu rutinu jer jedino na ovaj način možete razbuditi uspavano telo i lenju kožu. Snažan učinak na čišćenje tela imaju zdravi napici.

4. Potreba za nezdravom hranom

Nezdravi zalogaji su navika, a povećana potreba za njima znak je kako je vaše telo u opasnosti i potrebno mu je stopiranje žudnje za nezdravim. Toksini iz hrane u današnje vreme jedni su od najvećih uzročnika raznih bolesti krvnog sistema, oni stopiraju rad bubrega i jetre.

Savet: Priuštite sebi pet dana temeljitog čišćenja uz sveže ceđene sokove od voća i povrća, izbacite ugljene hidrate i meso iz prehrane. Ne zaboravite da izbacite kupovne sokove koje možete zameniti puno zdravijim sookovima od pravog voća i povrća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: